ροή ειδήσεων

Από μανάβης... ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ! Γνωρίστε τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία, που θέλει να αγοράσει το Χίλτον!!! (PHOTOS)



Το όνομά του είχε ακουστεί και παλαιότερα και το πιστοποιούν τα ρεπορτάζ του περασμένου Ιουνίου που τον είχαν στη λίστα των πιθανών αγοραστών του ξενοδοχείου Χίλτον. Τώρα, ο ...

Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης επανέρχεται με δηλώσεις στο ομογενειακό μέσο «New Greek TV» να επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον του να επενδύσει στην Ελλάδα.
«Πρόσφατα, καταθέσαμε μια πρόταση για ένα ξενοδοχείο (σ.σ. Χίλτον). Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ και θέλουμε να επενδύσουμε. Όμως, προσπαθώ να κλείσω μια συμφωνία η οποία θα δίνει νόημα σε αυτήν την επένδυση. Το θέλαμε, κάναμε πρόταση και περιμένουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζον Κατσιματίδης.
Τα ρεπορτάζ του περασμένου Ιουνίου έκαναν λόγο για σχεδόν τελειωμένη υπόθεση και για συμφωνία που θα άγγιζε τα 100 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί. «Με ενδιαφέρει να επενδύσω στην Ελλάδα και πάντα κυνηγάω αυτήν την προοπτική», ανέφερε επίσης ο Τζον Κατσιματίδης.
Ποιος είναι ο Τζον Κατσιματίδης
Όσο για το ποιος είναι ο Τζον Κατσιματίδης, αρκεί να σημειωθεί πως πρόκειται για την κλασική περίπτωση μετανάστη που από το πουθενά, είδε μπροστά του μεγάλες ευκαιρίες και έκανε τεράστια περιουσία.

Όπως αναφέρει το Fortunegreece, είναι παιδί μεταναστών από την Νίσυρο -ενός Ιταλού φαροφύλακα και μιας όμορφης Πολίτισσας- ήταν μόλις 6 μηνών όταν έφθασε στις ΗΠΑ. Μεγάλωσε δύσκολα, σε μια φτωχογειτονιά του Χάρλεμ. Και σίγουρα, όταν έπιασε την πρώτου δουλειά ως βοηθός σε ένα τοπικό μανάβικο, δεν θα μπορούσε να φανταστεί πόσο θεαματική θα ήταν η μετεξέλιξή του σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη νέα του πατρίδα.

Βήμα-βήμα, ο νεαρός Τζον Κατσιματίδης αγόρασε το μισό μανάβικο. Κι έπειτα, «σάρωσε» τα πάντα, χάρη στην σκληρή δουλειά και στο πείσμα του -το μαγαζί του έμενε ανοιχτό μέχρι αργά το βράδυ, 7 ημέρες την εβδομάδα, προσφέροντας στους πελάτες του δωρεάν διανομές και δυνατότητα πληρωμών με επιταγές, ακόμη και για ψιλολοϊδια...
Σήμερα, στα 65 του, είναι ιδιοκτήτης, πρόεδρος και CEO της Gristedes Foods (με 30 μαγαζιά είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα παντωπολείων στη Νέα Υόρκη), της Red Apple Group (δραστηριοποιείται στο real estate, με 800 εκατ. δολ. περιουσιακά στοιχεία στη Νέα Υόρκη, στη Φλόριντα και στις Παρθένες Νήσους και στην αεροπλοΐα, με ένα στόλο 440 ιδιωτικών τζετ προς ναύλωση, με πλούσιους και ισχυρούς πελάτες), καθώς και της θυγατρικής της United Refining Company (δραστηριοποιείται σε Καναδά και ΗΠΑ, διαθέτοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο πρατηρίων, τα Kwik-Fill, σε Νέα Υόρκη, Πενσυλβάνια και Οχάιο). Είναι επίσης εκδότης της ομογενειακής εφημερίδας Hellenic Times.

Σήμερα, οι επιχειρήσεις του έχουν ετήσιο τζίρο πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια, απασχολώντας 8.000 υπαλλήλους. Παράλληλα, ο Τζον Κατσιματίδης φέρεται να έχει εκφράσει ζωηρό ενδιαφέρον για επενδύσεις και στην ελληνική αγορά, κυρίως στους τομείς που «παίζει στα δάχτυλα» εδώ και πάνω από 40 χρόνια.
Εκτός από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, ο Τζον και η Μάργκο Κατσιματίδης έχουν αναπτύξει πλούσιο φιλαθρωπικό έργο. Μεταξύ πολλών άλλων, παρέχουν ενεργό στήριξη στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και σε μία σειρά από αμερικανικά ερευνητικά ιδρύματα, π.χ. για τον παιδικό Διαβήτη, τον καρκίνο, την νεφρική ανεπάρκεια, το Αλτζχάιμερ και το Πάρκινσον. Επίσης, χρηματοδοτούν το Ίδρυμα Υποτροφιών Κατσιματίδη της Σχολής Επιχειρήσεων Stern του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, καλύπτοντας οικονομικά τις σπουδές τουλάχιστον δύο φοιτητών τον χρόνο.


Πρώην γραμματέας του, η Μάργκο είναι η δεύτερη σύζυγός του. Έχουν δύο παιδιά, την Άντρια και τον Τζον Τζούνιορ.
Τα σχέδια για τη Νέα Υόρκη
Ο Κατσιματίδης ενδιαφέρεται έντονα και για τα κοινά της Νέας Υόρκης και πριν από κάποιους μήνες έχασε από τον Τζόε Λότα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στην διεκδίκηση της δημαρχίας της Νέας Υόρκης, στις 5 Νοεμβρίου, φαίνεται ότι κάθε άλλο παρά έκοψε την «όρεξη» στον δισεκατομμυριούχο ομογενή, Τζον Κατσιματίδη...
Τα σχέδιά του για ενεργό ενασχόληση με την πολιτική -ειδικά με την δημαρχία του λεγόμενου «Μεγάλου Μήλου»- δεν έχουν σταματήσει, λέει στη δημοσιογράφο Σελέστ Κάτζ της New York Daily News, σε μία συνέντευξη γύρω από ένα τραπέζι... που ξεχειλίζει με ελληνικές λιχουδιές -ντολαμαδάκια, ταραμοσαλάτα, ψητό χταπόδι, σπανακόπιτα, μουσακά, κολοκυθάρια σκορδαλιά, κοτόσουπα, μπακλαβά και γιαούρτι με μέλι και καρύδια- στην ελληνική ταβέρνα που διατηρεί στην καρδιά της Νέας Υόρκης ο συντοπίτης του από την Νίσυρο, Τέντι Ανδριώτης.

Δεν τον πείραξε, λέει, που χάλασε 10 εκατομμύρια δολάρια στην προεκλογική του εκστρατεία: για συγκεντρώσεις, διαφημίσεις, αφίσες, κούπες καφέ με τη φωτογραφία του, φακούς, στυλό, μπλουζάκια, καπέλα, τσάντες και βραχιόλια από καουτσούκ, τα οποία η σύζυγός του, Μάργκο, επιδεικνύει με περηφάνια στο γραφείο του Κατσιματίδη, στην 11η Λεωφόρο στο Μανχάταν. Όμως, ο Τζον δεν ξέρει ακόμη εάν τελικά θα στηρίξει δημόσια τον Τζόε Λότα. «Έχω την αίσθηση ότι δεν με συμπαθεί, κι εάν αυτό ισχύει, τότε θα έχει την ίδια αντιμετώπιση», λέει στην νεοϋορκέζικη εφημερίδα. Για την ακρίβεια- παρατηρεί- αισθάνεται ότι απέναντί του είχε στην πραγματικότητα τον βασικό υποστηρικτή του Λότα και πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Ρούντολφ Τζουλιάνι.

Στις άμεσες επιδιώξεις του, αναφέρει, είναι να κάνει «πλήρη έρευνα» για τα αίτια της ήττας του, χωρίς να πει το πότε. Από την ατζέντα του, άλλωστε, δεν έχει διαγράψει την επαναδιεκδίκηση της δημαρχίας του «Μεγάλου Μήλου» -την οποία «φλερτάρει» από το 2009. Εξομολογείται πάντως ότι έχει δεχθεί κρούσεις για την διεκδίκηση της θέσης του κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης, αλλά λέει ότι δεν θα το σκεφτεί καν εάν ξανακατέβει ο Δημοκρατικός Άντριου Κόμο, επιδιώκοντας την επανεκλογή του.

iefimerida.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *