ροή ειδήσεων

Η Ryanair εγκατέλειψε στην Κέρκυρα 40 Βρετανούς τουρίστες – Ξέμειναν από λεφτά, φάρμακα, ενώ δύο απολύθηκαν από τη δουλειά τους

Εγκλωβισμένοι αλλά και… παρατημένοι στην Κέρκυρα παραμένουν από την περασμένη Κυριακή 40 Βρετανοί τουρίστες...

Ολα ξεκίνησαν όταν η Ryanair ακύρωσε τις δυο προγραμματισμένες πτήσεις από το νησί των Φαιάκων προς το Μάντσεστερ και το Οσλο Ριγκ λόγω της κακοκαιρίας. Ωστόσο, αν και ο καιρός έφτιαξε δεν ναύλωσε αεροπλάνα για να μπορέσουν οι Βρετανοί να γυρίσουν σπίτια τους, αφήνοντάς τους περισσότερους από αυτούς, όπως οι ίδιοι καταγγέλουν, να περιμένουν μέχρι την ερχόμενη Κυριακή.

Εξοργισμένοι, μιλώντας σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης, οι Βρετανοί που εγκλωβίστηκαν στην Κέρκυρα, κάνουν λόγο για αδιαφορία από την πλευρά της εταιρείας, αναφέροντας, μάλιστα, ότι κάποιοι από αυτούς έχουν ξεμείνει από λεφτά, άλλοι από τα φάρμακά τους, ενώ κάποιοι άλλοι έχασαν ακόμη και τις δουλειές τους!

Ο Λες και η Τζέιν Αντριους, δυο από τους Βρετανούς που ξέμειναν στην Κέρκυρα εξέφρασαν την οργή τους για την αεροπορική λέγοντας ότι αυτό που συνέβη είναι θλιβερό και αηδιαστικό. «Αυτό ήταν το πρώτο μας ταξίδι με τη Ryanair και ήταν φριχτό», πρόσθεσαν και συμπλήρωσαν ότι ο 57χρονος είχε υποστεί πριν από ένα χρόνο καρδιακή προσβολή και παίρνει ειδική αγωγή, την οποία τώρα δεν μπορεί να λάβει καθώς του τελείωσαν τα χάπια του.

Οι Βρετανοί καταγγέλλουν ότι κανείς από την εταιρεία δεν τους έχει πει τι ακριβώς συμβαίνει, ενώ συνέχεια κυκλοφορούν φήμες για το πότε ενδεχομένως να αναχωρήσει η επόμενη πτήση της Ryainair.

Η Κλαιρ και ο Στίβεν Τέιλορ από τη Βόρειο Ουαλία, οι οποίοι έχουν αφήσει τον τριών ετών γιο τους με τη γιαγιά του, μιλώντας στη Dail Mail ανέφεραν ότι εξαιτίας της ανεξήγητης καθυστέρησης πολλοί από τους Βρετανούς που εγκλωβίστηκαν στην Κέρκυρα έχασαν ακόμη και τις δουλειές τους.

«Μείναμε στε ένα all inclusive resort και για αυτό δεν είχαμε πάρει πολλά λεφτά μαζί μας. Ετσι βρεθήκαμε να έχουμε ξέμεινε εδώ, χωρίς λεφτά για φαγητό, ούτε καν για νερό. Τα δυο τελευταία βράδια μας έστειλαν σε ξενοδοχείο και κάθε μέρα ερχόμαστε στο αεροδρόμιο και δεν μπορούμε να μάθουμε τι συμβαίνει», αναφέρει η Κλαιρ και προσθέτει: «Είναι εξωφρενικό. Μας είπαν ότι η επόμενη πτήση δεν θα γίνει πριν τις 12 του μηνός. Ωστόσο υπάρχει ανάγκη να γυρίσουμε σπίτια μας. Εχω ένα μικρό παιδί και πρέπει να πάω σπίτι μου. Δυο από τους επιβάτες ισχυρίζονται ότι έχασαν τις δουλειές τους εξαιτίας της καθυστέρησης. Είναι αηδιαστικό. Αλλά ούτε η πρεσβεία μας, μας έχει προσφέρει την οποιαδήποτε βοήθεια. Αυτό είναι πράγματι απογοητευτικό».

Επίσης πρόσθεσε ότι την ίδια ώρα που η Ryanair τους λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουν από το νησί πριν τις 12 του μηνός, άλλες αεροπορικές όπως η Εasyjet και η Thomas Cook εκτελούν κανονικά τα δρομολόγιά τους, ενώ, όσον αφορά τον καιρό, είναι… εξαιρετικός. «Ο ουρανός τώρα είναι πεντακάθαρος», προσθέτει.

Εκπρόσωπος της Ryanair αρκέστηκε να πει ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η εταιρεία αναγκάστηκε να ακυρώσει δύο δρομολόγιά της. «Πληρώσαμε τις διανυκτερεύσεις των πελατών μας στα ξενοδοχεία και τους δώσαμε κουπόνια για αναψυκτικά, σύμφωνα με τον κανονισμό», προσέθεσε, αναφέροντας ακόμη ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπουν έξτρα πτήσεις, ενώ οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να να πετάξουν από άλλα ή προς άλλα αεροδρόμια με τη Ryanair.

«H Ryanair ζητά συγνώμη από όλους τους πελάτες των οποίων οι πτήσεις ακυρώνονται λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Είμαστε σε επαφή μαζί τους και προσπαθούμε έτσι ώστε να τους εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα».

Ενήμερο για το συμβάν είναι και το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικό το οποίο ανέφερε ότι το προξενείο του στην Κέρκυρα είναι στη διάθεση των τουριστών.

arouraios.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *