ροή ειδήσεων

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ για τους εργαζομένους στα Sprider Stores!!! Ποια είναι η νέα εξέλιξη;


Την διάθεση 7,2 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Παγκοσμιοποίησης (ΕΤΠ) ...για τους πρώην εργαζομένους στην αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης Sprider Stores και για νέους που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης στην Ελλάδα, πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το ποσό των 7,2 εκατ. ευρώ αποσκοπεί στη στήριξη 761 πρώην εργαζομένων της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης Sprider Stores και 505 νέων στην Ελλάδα που βρίσκονται εκτός απασχόλησης εκπαίδευσης ή κατάρτισης, να βρουν νέες θέσεις εργασίας. Αυτό θα γίνει μέσω των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από το ΕΤΠ που παρέχουν ενεργό επαγγελματικό προσανατολισμό, επαγγελματική κατάρτιση, ειδικές συμβουλές για την επιχειρηματικότητα, συνεισφορά για τη σύσταση νέων επιχειρήσεων και διάφορα επιδόματα.
Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος του πακέτου είναι 12 εκατ. ευρώ, 7,2 εκατομμύρια από τα οποία θα διατεθούν από το ΕΤΠ. Η πρόταση της Επιτροπής έχει διαβιβαστεί για έγκριση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ.

Ο επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, Λάζλο Άντορ δήλωσε ότι η σημερινή απόφαση θα βοηθήσει 1.200 Έλληνες να προετοιμαστούν για νέες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για μια πρώτη θέση απασχόλησης και εξέφρασε την ικανοποίησή του που η Επιτροπή ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Ελλάδας για στήριξη από το ΕΤΠ των απολυμένων της Sprider Stores και των νέων που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης.
Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη χορήγηση βοήθειας προς εργαζομένους που η επιχείρηση έχει πτωχεύση.
Είχε προηγηθεί τον προηγούμενο Ιούνιο η χορήγηση 6 εκατ. ευρώ, στους εργαζομένους της αρτοποιίας Nutriart-Κατσέλης, η οποία πτώχευση στις αρχές του έτους.
fpress


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *