ροή ειδήσεων

Άνοιξε η εφαρμογή των 100 δόσεων στο TAXIS! Διαβάστε οδηγίες χρήσης!



Ενεργοποιήθηκε πριν από λίγο η ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας οι έχοντες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία... θα μπορέσουν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους σε 100 δόσεις (εφόσον τα χρέη δεν ξεπερνούν τα 15.000 ευρώ) ή σε έως και 72 δόσεις (εφόσον χρωστούν περισσότερα από 15.000 ευρώ).


Όπως αναφέρεται στο κείμενο οδηγιών της εφαρμογής:
• Η υποβολή της αίτησης γίνεται για ανοικτές ατομικές οφειλές όπως είναι καταχωρημένες στο TAXIS. Κατ'εξαίρεση, όταν η αίτηση δεν υποβάλλεται από τον πρωτοφειλέτη ή πρόκειται για οφειλές από συνυποχρέωση ή/και συνυπευθυνότητα η υποβολή της διενεργείται μόνο στην αρμόδια Υπηρεσία.
• Η καταβολή της πρώτης δόσης λαμβάνει χώρα εντός τριών εργάσιμων ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης.
• Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών της αίτησης.
• Εφόσον δεν καταβάλλετε την πρώτη δόση εντός της ανωτέρω αποκλειστικής προθεσμίας, πρέπει να υποβάλλετε νέα αίτηση προκειμένου να ρυθμίσετε τις οφειλές σας.
• Η καταβολή των δόσεων διενεργείται στους φορείς είσπραξης με την χρήση μοναδικού κωδικού (Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής - Τ.Ρ.Ο.).

Η καταβολή της οφειλής δύναται να διενεργείται και μέσω πάγιας εντολής στους φορείς είσπραξης. Για την πραγματοποίηση της πάγιας εντολής θα πρέπει να απευθυνθείτε στους Φορείς Είσπραξης. Για να βρείτε την εφαρμογή θα πρέπει να μπείτε με τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα Taxisnet.Από τον κατάλογο των εφαρμογών, θα βρείτε τις «ρυθμίσεις οφειλών» και θα επιλέξετε την «αίτηση ρύθμισης με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014».

Ενεργές είναι ακόμη δύο εντολές: η πρώτη αφορά σε αυτούς που θέλουν να διατηρήσουν τη ρύθμιση των 48 δόσεων αλλά να εξασφαλίσουν τη μείωση των τόκων (σ.σ ο νόμος δίνει σε αυτούς που θα παραμείνουν στη ρύθμιση των 48 δόσεων Bonus καθώς από 1/1/2013 το επιτόκιο θα προσδιοριστεί με 4,56% αντί με 8,5%).

Επίσης, είναι ανοικτή η εντολή για υπαγωγή οφειλών στην λεγόμενη πάγια ρύθμιση η οποία προβλέπει 12 ή και 24 δόσεις για οφειλές που δημιουργήθηκαν από έκτακτες αιτίες. Όπως θα διαπιστώσουν οι χρήστες, η αίτηση ρύθμισης με απαλλαγή προσαυξήσεων του Ν. 4152/2013 έχει απενεργοποιηθεί έως και την 31/03/2015 σύμφωνα με τον Ν. 4305/2014» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πηγή: naftemporiki.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *