ροή ειδήσεων

Μίκα Ιατρίδη: «Στα 11.850.000 ευρώ που κοστίζουν οι αεροδιακομιδές θα μπορούσαμε να έχουμε τους γιατρούς, το προσωπικό και τη ΜΕΘ Παίδων στα Δωδεκάνησα».



Η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, σε σχέση με το αίτημα της δωδεκανησιακής κοινωνίας... για δημιουργία μονάδας εντατικής θεραπείας παίδων στη Ρόδο, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχα καταθέσει ερώτηση προς τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Υγείας σχετικά με την αύξηση των περιστατικών που χρειάστηκαν αεροδιακομιδή και για το αντίστοιχο κόστος από το 2013 έως και σήμερα.

Στην απάντηση του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δηλώνει ότι το κόστος των αεροδιακομιδών από 1/1/2013 έως και την 31/8/2014 ανήλθε στα 11.853.063,13 Ευρώ.

Είναι προφανές ότι αν η κυβέρνηση δεν είχε ισοπεδώσει τις υπηρεσίες υγείας στα νησιά μας και τα είχε στελεχώσει με επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τον αντίστοιχο εξοπλισμό, δεν θα είχαμε αύξηση των αεροδιακομιδών, ούτε θα αναγκάζονταν τα πληρώματα του ΕΚΑΒ και της ΠΑ να λειτουργούν υπό οριακές συνθήκες, επιχειρησιακές και καιρικές.

Περαιτέρω, αποδεικνύεται ότι τα ποσά που χρειάζονται για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στα νησιά μας υπάρχουν. Άλλωστε, το αίσθημα ασφάλειας των νησιωτών ενισχύεται με την παρουσία γιατρών στον τόπο διαμονής και όχι με την – πολλές φορές σωτήρια – επέμβαση του ΕΚΑΒ.

Ήδη τα Δωδεκάνησα έχουμε θρηνήσει την απώλεια ενός κοριτσιού στη Ρόδο και ενός αγοριού στην Κω, απώλειες που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές στα νησιά μας.

Οι διακομιδές δεν είναι λύση. Καλώ τα συναρμόδια Υπουργεία και, κυρίως το Υπουργείο Υγείας, να προχωρήσουν στη στελέχωση των υπηρεσιών με επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το ποσό που έχει δοθεί για τις αεροδιακομιδές μπορεί να αποτελέσει την αρχή για την δημιουργία εντατικής μονάδας θεραπείας παίδων στα Δωδεκάνησα.

Για να μην χρειαστεί να θρηνήσουμε άλλες άδικες απώλειες παιδιών».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/11/14 10:46

    Λαλίστατη η κυρία Ιατρίδη για τις μονάδες υγείας........ αλλά μούγκα για τις ανταποδοτικές επενδύσεις της Καζίνο Α.Ε. που θα μπορούσαν να δώσουν μια ανάσα στην τοπική κοινωνία..... περίεργη "σιγή των αμνών" και από όλους τους "τουρίστες δημάρχους" και "περιφεριάρχες"...... δεν νομίζετε???????? Υπάρχει άραγε κανένας ΕΙσαγγελέας να διερευνήσει το θέμα γιατί έμειναν μόνο στα χαρτιά αυτές οι επενδύσεις ή θα μπει και εκεί μούγκα???????
    Κυρία Ιατρίδη καμιά επερώτηση στην Βουλή για τις Λίστες Λαγκαρντ και το "απαγορευτικό έλεγχο" σε 6000 οφσορ?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/11/14 15:00

    Με τα χρήματα που μας στοιχίζεις εσύ για ένα χρόνο , ξέρεις πόσα πράγματα θα μπορούσαμε να κάνουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/11/14 21:34

    Αστοχος ο προηγουμενος.Αν δεν ηταν αυτη θα ηταν καποιος αλλος.Ετσι δεν ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/11/14 03:10

    αρα αδιαφορια απο τους πολιτικους για τη ναυαρχιδα του τουρισμου της Ελλαδος, τους φορους ομως τους θελετε λαμογια των αθηνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *