ροή ειδήσεων

Δωρεά Τουρκίας 2 εκατ. ευρώ σε στρατό Σκοπίων


Από την ανεξαρτησία του νοτιοσλαβικού κράτους - μετά τη διάλυσης της γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας- η Τουρκία... είναι μία από τις πρώτες χώρες που βοήθησαν τους Σκοπιανούς σε διάφορους τομείς, ιδίως στον τομέα της Άμυνας.

Η Τουρκία έχει δωρίσει συνολικά είκοσι εκατομμύρια ευρώ, στον στρατό του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM, , όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων, με αφορμή τη νέα δωρεά, στρατιωτικού υλικού στα Σκόπια.
«Η σημερινή δωρεά έχει να κάνει με τον εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας που είναι συμβατός με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ. Η εισφορά αυτή θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό του στρατού της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Ζόραν Γιολέφσκι.
Ο πρέσβης της Τουρκίας στα Σκόπια, Ömür Şölendil, δήλωσε ότι στα πλαίσια της φιλίας μεταξύ των Σκοπίων και της Τουρκίας έχουν υπογραφεί 28 συμφωνίες για την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια.
«Η FYROM, η οποία βρίσκεται στην καρδιά των Βαλκανίων, αποτελεί μια χώρα-κλειδί για την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή», δήλωσε ο Τούρκος πρέσβης.
Από την έκθεση του Υπουργείου Άμυνας η δωρεά των 2 εκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί συνέχεια της δωρεάς της Δημοκρατίας της Τουρκίας, η αξία της οποίας φθάνει περίπου τα 20 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνει το δημοσίευμα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *