ροή ειδήσεων

Ρόδος: Άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου και ξέσπασε σε λυγμούς - Έλεγε αλήθεια επί 4 συνεχόμενα χρόνια!



Πρωταγωνιστής της υπόθεσης ένας 54χρονος καθηγητής που έζησε έναν εφιάλτη 4 χρόνων...

Με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου, μετά από αθωωτική εισήγηση και της Εισαγγελέως της έδρας, κρίθηκε χθες αθώος από τις κατηγορίες της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας µε τη χρήση του διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση, ο 54χρονος καθηγητής της δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, που δίδασκε σε σχολείο της πόλεως Ρόδου.


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο καθηγητής, που γεννήθηκε στην Αρτα και κατοικεί στη Ρόδο, είχε αφεθεί ελεύθερος, µετά την απολογία του, µε τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηµατικής εγγύησης ύψους 6.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της εµφάνισής του δύο φορές κάθε µήνα στο αστυνοµικό τµήµα του τόπου κατοικίας του, µετά την ολοκλήρωση της κυρίας ανάκρισης.

Σε βάρος του είχε σχηµατιστεί την 12η Ιουλίου 2010 δικογραφία από το 5ο Τµήµα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος, στο πλαίσιο επιχείρησης για την πάταξη της διακίνησης – κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, µέσω του διαδικτύου.

Κλιµάκιο αστυνοµικών, τις πρωινές ώρες της 10ης Ιουλίου 2010 µετέβη στην οικία του και διεξήγαγε νοµότυπη έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ, ο οποίος απεστάλη για εργαστηριακή εξέταση από την οποία προέκυψε ότι στον µη κατανεµηµένο χώρο του σκληρού δίσκου, δηλαδή σε χώρο του σκληρού δίσκου που υπάρχουν ίχνη από αρχεία που έχουν διαγραφεί οριστικά, υπήρχε πορνογραφικό υλικό ανηλίκων.


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι στην οικία του καθηγητή υπήρχαν τρείς υπολογιστές, εκ των οποίων ο ένας φορητός. Στον τελευταίο αλλά και στον υπολογιστή στο γραφείο του καθηγητή δεν βρέθηκαν ίχνη παιδικής πορνογραφίας.


Τόσο ο κατηγορούμενος, όσο η σύζυγός του και ο γιός του εικάζουν ότι είτε ένα από τα άτομα που φιλοξένησαν την επίμαχη περίοδο είτε ένας επισκέπτης τους είδε τα συγκεκριμένα αρχεία και στη συνέχεια τα έσβησε. Ο κατηγορούμενος κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι τα αρχεία στον συγκεκριµένο δίσκο, θα µπορούσαν να είναι γραµµένα προτού ο ίδιος τον αγοράσει διότι την περίοδο εκείνη είχε αλλάξει δύο µε τρεις σκληρούς δίσκους καθόσον τα παιδιά του έπαιζαν πολλά παιχνίδια και γινόταν εξαντλητική χρήση του υπολογιστή. Τον συγκεκριµένο σκληρό δίσκο, όπως είπε, τον είχε αγοράσει µεταχειρισµένο...

Πληροφορίες από: dimokratiki.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/11/14 15:12

    KAI ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/11/14 11:25

    ετσι κανουν οι φυλλάδες και τα '' μεσα '', για να πουλήσουν, σε καταναλωτές γεμάτους φοβους, ανασφάλειες , ζήλεια και φθόνο , που δεν εχουν πλέον αξίες και διψουν για ψεματα... για να σβήσουν τις δικές τους ενοχές ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *