ροή ειδήσεων

Δείτε τα 5 εντυπωσιακά ακίνητα που βρίσκονται στην Ελλάδα που διεκδικούν ευρωπαικό βραβείο



Τρεις ιδιωτικές κατοικίες, το νηπιαγωγείο της Γερμανικής Σχολής και ένα δημόσιο έργο, αυτό της ανάπλασης της παραλίας Θεσσαλονίκης επιλέχθηκαν από τον…

ειδικό κριτή Βασίλη Μιστριώτη για να αντιπροσωπεύσουν τη χώρα στον ευρωπαϊκό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το βραβείο Mies Van der Roche 2015.

Και τα πέντε έργα που επιλέχθησαν από μια λίστα με 30 αρχιτεκτονήματα, υλοποιήθηκαν τα δυο τελευταία χρόνια, στο διάστημα της κρίσης. Ο Βασίλης Μιστριώτης ορίστηκε ως ειδικός κριτής από την επιτροπή του ευρωπαϊκού βραβείου, ωστόσο, ο Σύλλογος Ελληνων Αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, ανακοίνωσε ως εθνική αντιπροσώπευση στο ευρωπαϊκό βραβείο τη δική του λίστα με πέντε υποψηφιότητες. Ανάμεσα στις δύο λίστες, τα έργα ανάπλασης της παραλίας της Θεσσαλονίκης και της εξοχικής κατοικίας στη Σέριφο συμπίπτουν.

Παρακάτω παρουσιάζονται τα πέντε έργα που προτείνει να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό το κ. Μιστριώτης

Μονοκατοικία H-3 στην Αττική

Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Παύλο Χατζηαγγελή (γραφείο 314 Architecture). Περιβάλλεται από νερό καθώς έχουν κατασκευαστεί τρεις συγκοινωνούντες λίμνες εμπρός και πλαγίως του σπιτιού, ενώ δίνεται η αίσθηση της συνέχειας με μια πισίνα κολύμβησης.



Εξοχική κατοικία στη Νάξο

Εργο των αρχιτεκτόνων Φοίβης Γιαννίση, Ζήση Κοτιώνη, Ιωάννη Μπαλτογιάννη, Κατερίνας Κρίτου και Νικόλαου Πλατσά. Ουσιαστικά έχτισαν το σπίτι πάνω στο βράχο, σε δυο επίπεδα, ενώ είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να γίνεται ένα με το τοπίο.







Εξοχική κατοικία στη Λια Σερίφου

Εργο της αρχιτέκτονος Ηλιάνας Κερεστετζή (Mold Architects). Χτισμένο σε μια πλαγιά με έντονη κλίση, όπως ακριβώς και το προηγούμενο, η αρχιτέκτονας έχει μετατρέψει την ξερολιθιά σε συνθετικό εργαλείο που ορίζει τους κλειστούς χώρους της κατοικίας, διαμορφώνει τις αυλές της προστατεύει από τους βοριάδες και καδράρει τη θέα.





Το νηπιαγωγείο της Γερμανικής Σχολής

Εργο του αρχτεκτονικού γραφείου Ποτηρόπουλος Δ+Λ





Ανάπλαση της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης

Εργο του Πρόδρομου Νικηφορίδη και Μπερνάρ Κουόμο που πραγματοποιήθηκε σε δυο φάσεις. Το πρώτο τμήμα ολοκληρώθηκε το 2008 και το δεύτερο το 2014.



iefimerida.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *