ροή ειδήσεων

Συγκλονιστικό βίντεο με τη διάσωση εγκύου από το πλοίο με τους 700 μετανάστες – Στην Ιεράπετρα οι υπόλοιποι [εικόνες, βίντεο]



Συγκλονιστικές εικόνες από την αεροδιακομιδή μιας εγκύου γυναίκας από το πλοίο «Baris»...
με τους 700 μετανάστες έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Στο βίντεο, το οποίο «κόβει» την ανάσα», βλέπουμε αρχικά το φορτηγό πλοίο να ρυμουλκείται από τη φρεγάτα «Ύδρα», έπειτα από τη μεγάλη μάχη που έδωσε με τα κύματα τις τελευταίες δύο ημέρες.


Στη συνέχεια, απεικονίζονται τέσσερις άντρες να ετοιμάζουν την έγκυο, ιρανικής καταγωγής, ενώ αμέσως μετά δύο διασώστες, φορώντας για προληπτικούς λόγους μάσκες, κατεβαίνουν από το ελικόπτερο Super Puma και τοποθετούν με προσοχή τη γυναίκα πάνω σε ένα φορείο.

Αφού την δένουν με προσοχή, την ανεβάζουν στο ελικόπτερο και στη συνέχεια μπαίνουν στο ελικόπτερο και εκείνοι.

Το Super Puma, που απογειώθηκε στις 11:38 από τη Ρόδο, μετέφερε με ασφάλεια στην 126 Σμηναρχία Μάχης, στο Ηράκλειο, το μεσημέρι την γυναίκα, ενώ την Πέμπτη το πρωί το σκάφος με τους μετανάστες -από τους οποίους οι 500 είναι γυναίκες και παιδιά και οι υπόλοιποι ηλικιωμένα άτομα στην πλειονότητά τους προερχόμενοι κυρίως από τη Συρία- αγκυροβόλησε στον κόλπο της Ιεράπετρας.



Δεν έχουν Έμπολα – Τους πήγαν στην Ιεράπετρα

Στο μεταξύ, στο πλοίο ανέβηκαν γιατροί και εξέτασαν τους 700 μετανάστες για τυχόν ασθένειες και κυρίως για τον ιό Έμπολα. Οι εξετάσεις έδειξαν πως είναι καλά στην υγεία τους.
Λιμενικοί έχουν ήδη εφοδιάσει με τρόφιμα και νερό τους μετανάστες, που μεταφέρονται στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, όπου και θα φιλοξενηθούν προσωρινά.



Νωρίτερα είχαν επιβιβαστεί στο φορτηγό και άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Ελέγχων και της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού, για να ελέγξουν τις πληροφορίες περί ενόπλων μεταξύ των επιβαινόντων. Για την ώρα, πάντως, οπλισμός πάνω στο «Μπάρις» δεν βρέθηκε.

Από τον δήμο Ιεράπετρας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοινώθηκε ότι, στο πλαίσιο της φιλοξενίας των μεταναστών στην πόλη, υπάρχει ανάγκη για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Για τον λόγο αυτόν, στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου στην οδό Ολυμπιονικών θα συγκεντρώνονται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες, ρούχα και είδη προσωπικής υγιεινής.

Ο δήμος καλεί όσους πολίτες, φορείς και σύλλογοι επιθυμούν να ενισχύσουν με τις προσφορές τους την προσπάθεια.


Το χρονικό

Το φορτηγό πλοίο «Μπάρις», υπό σημαία Κιριμπάντι, τα ξημερώματα της Τρίτης έμεινε ακυβέρνητο ενώ έπλεε 30 μίλια νοτιανατολικά της Ιεράπετρας - εκείνη την ώρα οι καιρικές συνθήκες ήταν αντίξοες

Η φρεγάτα «Υδρα» του Πολεμικού Ναυτικού είχε αναλάβει τον συντονισμό των ενεργειών, ως τοπικός διοικητής, έπειτα από εντολή του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Κοντά στο πλοίο βρίσκονταν, επίσης, παραπλέοντα εμπορικά σκάφη, ενώ στην περιοχή πετούσε ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο φορτηγό πλοίο είχε κατέβει ένας εκ των διασωστών του ελικοπτέρου Super Puma, με σκοπό τον συντονισμό των ενεργειών.

Υστερα από την αποτυχημένη προσπάθεια παραπλέοντος εμπορικού πλοίου να ρυμουλκήσει το ακυβέρνητο σκάφος, η φρεγάτα «Υδρα» είχε αναλάβει να το προσεγγίσει προκειμένου να το ρυμουλκήσει προς την Κρήτη.

Η επιχείρηση διεξαγόταν σε απόσταση 60-70 μιλίων νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *