ροή ειδήσεων

Η αξιοπρέπεια μιας 85χρονης άστεγης



Η Ισπανική κυβέρνηση έκανε έξωση σε μια 85χρονη, η οποία είχε μπει εγγύητρια σε δάνειο του γιου της... Ενταση ανάμεσα με ακτιβιστές και αστυνομία.

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες της 85χρονης Carmen Martínez Ayuso, τη στιγμή που η αστυνομία φτάνει στο σπίτι, που είχε ζήσει μια ζωή, για να προβούν σε έξωση. Η ηλικιωμένη, με δάκρυα στα μάτια, ζητά να μην φωτογραφίζουν το δωμάτιό της πριν στρώσει το κρεβάτι της...

Στη συνέχεια, περιμένει κλαίγοντας δίπλα στο τακτοποιημένο κρεβάτι, τις Αρχές να κάνουν τη δουλειά τους...

Στη Valleca, μια γειτονιά της Μαδρίτης όπου βρίσκεται το σπίτι, επικράτησε ένταση, καθώς ακτιβιστές είχαν πληροφορηθεί την έξωση και προσπάθησαν να διώξουν την Αστυνομία. Δεν τα κατάφεραν και η διαδικασία ολοκληρώθηκε.


Η 85χρονη Carmen Martínez Ayuso, χήρα από το 2007, είχε μπει εγγυήτρια στο δάνειο του μοναχογιού της Luis Jimenez Martinez, όταν έχασε τη δουλειά του πριν από τέσσερα χρόνια. Η οικογένεια δεν ήταν σε θέση να το αποπληρώσει. Τον περασμένο μήνα έλαβαν την πρώτη ειδοποίηση, καθώς είχαν βάλει το σπίτι υποθήκη.

Ετσι, η Ισπανική κυβέρνηση προχώρησε στην έξωση.

Η περίπτωση της 85χρονης, έγινε άμεσα γνωστή. Για καλή της τύχη, η ομάδα Rayo Vallecano πήρε πρωτοβουλία και ανακοίνωσε μέσω του μάνατζέρ της ότι θα κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν την Κάρμενη.

Ο προπονητής της Ράγιο Βαγιεκάνο, Πάκο Χέμεθ, δήλωσε για το θέμα: «Θα βοηθήσουμε την κυρία, όχι μόνο εγώ, αλλά το προπονητικό τιμ, οι παίκτες, όλοι. Θα βρούμε ένα μέρος για να μείνει με αξιοπρέπεια και να μην είναι μόνη. Είμαι περήφανος που θα βοηθήσω και θα ήθελα να βοηθήσω και άλλο κόσμο αν ήταν δυνατόν. Ειδικότερα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι μια κυρία από την γειτονία, κάτι που μας αφορά και σαν σύλλογος δεν μπορούσαμε να αφήσουμε την ευκαιρία που είχαμε να βοηθήσουμε να περάσει. Εκείνη και η οικογένεια της δεν πρέπει να ανησυχούν, θα κάνουμε το καλύτερο. Αυτό που συνέβη σε εκείνη μπορεί να συμβεί στον καθένα».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *