ροή ειδήσεων

Ο ένας στους τρεις Ελληνες χρωστάει στην εφορία



Στα 3,3 εκατομμύρια έφτασαν οι οφειλέτες της εφορίας τον Οκτώβριο....
Προστέθηκαν 850.000 άτομα μέσα σε 1 μήνα λόγω ΕΝΦΙΑ, φόρου εισοδήματος και αναμονής της ρύθμισης.

Πρωτοφανή αύξηση στον αριθμό των οφειλετών του δημοσίου μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις ενός μήνα κατέγραψε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τον Σεπτέμβριο.

Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να αισθάνεται ικανοποιημένο από την εισπρακτική επίδοση του ΕΝΦΙΑ (σ.σ. πληροφορίες αναφέρουν ότι τον πρώτο μήνα εισπράχθηκαν περίπου 700 εκατ. ευρώ κυρίως επειδή πολλοί αποφάσισαν να εξοφλήσουν το μικροποσό που τους είχε καταλογιστεί με την πρώτη δόση) ωστόσο πάνω από ένα εκατομμύριο δεν πήγαν καν να πληρώσουν. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου έληγε η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος αλλά και το ότι είχαν ήδη καλλιεργηθεί προσδοκίες ότι θα υπάρξει νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών (σ.σ είχαν ήδη μεσολαβήσει και επίσημες ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό) προκάλεσε έκρηξη στον αριθμό των οφειλετών.
Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία;

1. Ο αριθμός των οφειλετών εκτινάχτηκε στα 3.303.110 άτομα από 2.451.909 άτομα στο τέλος Αυγούστου. Δηλαδή, μέσα σε μόλις έναν μήνα στη «μαύρη λίστα της εφορίας» προστέθηκαν 851.000 άτομα

2. Οι οφειλές που γεννήθηκαν μετά την 1/1/2013 (σ.σ είναι αυτές που μέχρι τώρα μπορούσαν να ρυθμιστούν μόλις σε 12 δόσειςαλλά από εδώ και στο εξής θα ρυθμίζονται σε έως και 100 δόσεις) έφτασαν στα 16,67 δισεκατομμύρια ευρώ από το 15,88 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν στο τέλος Αυγούστου

3. Οι οφειλές που είχαν δημιουργηθεί μέχρι και το τέλος του 2012 ανήλθαν στα 51,767 δισεκατομμύρια ευρώ από 51,783 δισεκατομμύρια ευρώ τον Αύγουστο. Παλαιές οφειλές, έχουν συσσωρεύσεις 1.132.244 άτομα.

Το άθροισμα των παλαιών και των νέων οφειλών -περίπου 68 δισεκατομμύρια ευρώ- μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων καθώς, όπως προκύπτει από τον νόμο, η ρύθμιση αφορά όλα τα χρέη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2014.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *