ροή ειδήσεων

Γιατί δεν πρέπει να μαγειρεύετε το κοτόπουλο όταν είναι φρέσκο



Τα καμπυλοβακτηρίδια είναι μια ομάδα βακτηρίων ...

σπειροειδούς σχήματος που μολύνουν τον άνθρωπο και προκαλούν γαστρεντερίτιδα. Ανήκουν στο γένος Campylobacter και ξενιστή τους αποτελούν τυπικά τα πτηνά, τα οποία όμως δε νοσούν.


Στον άνθρωπο, η γαστρεντερίτιδα προκαλείται στο 99% των περιπτώσεων από το Campylobacter jejuni.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του οργανισμού Public Health England Frieda Jorgensen, υπάρχει ένας απλός τρόπος να μειώσουμε στο ελάχιστο τις πιθανότητες μόλυνσης και να καταναλώσουμε με ασφάλεια το κοτόπουλο.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να καταψύξουμε και στη συνέχεια να ξεπαγώσουμε (με προσοχή) το κοτόπουλο, αντί να το μαγειρέψουμε αμέσως μόλις το αγοράζουμε.

«Τοποθετώντας το κρέας στην κατάψυξη, μπορούμε να εξαλείψουμε τα καμπυλοβακτηρίδια έως και κατά 90%», τονίζει η Jorgensen.

Στην Ισλανδία έχει εφαρμοστεί ήδη μέτρο που επιβάλλει να καταψύχονται τα πουλερικά που έχουν μολυνθεί από καμπυλοβακτηρίδια και δεν επιτρέπεται να πωλούνται αμέσως μετά τη σφαγή.

Τυπικά συμπτώματα της μόλυνσης από το καμπυλοβακτηρίδιο είναι ο στομαχόπονος και η τάση προς έμετο. Συνήθως τα συμπτώματα υποχωρούν μετά από μερικές ημέρες, υπάρχει όμως περίπτωση η λοίμωξη να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και η αντιδραστική αρθρίτιδα (σύνδρομο Reiter). Η λοίμωξη μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα για τις ευπαθείς ομάδες (παιδιά, ηλικιωμένοι και άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό).



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *