ροή ειδήσεων

Θάνου: Οι στρατιωτικοί μπορούν να κινηθούν και κατά του Δημοσίου



ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας... να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη σε βάρος του Δημοσίου, προκειμένου να διεκδικήσουν τις νόμιμες αξιώσεις τους, τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου. Η απάντησή της αυτή ήρθε έπειτα από... ερώτηση σχετικά με την καθυστέρηση στην υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικράτειας για την αποκατάσταση των μισθών των ένστολων από τον Αύγουστο του 2012, μετά την αντισυνταγματική περικοπή τους.

Ερωτηθείσα σε εκδήλωση σχετικά με τις αγωγές εναντίον του Δημοσίου που καταθέτουν οι στρατιωτικοί, η κυρία Θάνου απάντησε ότι «εφόσον το Δημόσιο δεν εφαρμόζει τη δικαστική απόφαση, όπως συμβαίνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση, δικαιούστε να προσφύγετε ενώπιον διοικητικών δικαστηρίων, να διεκδικήσετε τις αξιώσεις σας και να προβείτε και σε αναγκαστική εκτέλεσή της». Η κυρία Θάνου είχε επισημάνει και στην ομιλία της στην Πανδικαστική Συγκέντρωση, ότι «η εκτελεστική εξουσία, η κυβέρνηση, είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις», διότι σε αντίθετη περίπτωση τίθεται «θεσμικό ζήτημα και συνιστά κίνδυνο για τους πολίτες, την έννομη τάξη, το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία».

Η κυρία Θάνου αναφερόταν στην εφαρμογή από το υπουργείο Οικονομικών στο σύνολό της απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου, που κήρυξε αντισυνταγματικές τις τελευταίες μειώσεις των αποδοχών κατά 20% των δικαστικών, όπως επίσης και στην πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για τις περικοπές των μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 03/11/2014 – Σ.Λ.)


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *