ροή ειδήσεων

Τμήματα Διοίκησης Τουρισμού για ξένους φοιτητές σε Κρήτη και Ρόδο



Την ευκαιρία σε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης φοιτητές να σπουδάσουν επαγγέλματα τουρισμού... στη χώρα μας δίνει η δημιουργία των δύο προπτυχιακών Τμημάτων Διοίκησης Τουρισμού στο Ρέθυμνο της Κρήτης και τη Ρόδο.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, τα μαθήματα θα γίνονται στην αγγλική γλώσσα και θα υπάρχουν δίδακτρα που θα καθοριστούν από τα ίδια τα ιδρύματα.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στα ιδρύματα να δημιουργήσουν αντίστοιχα τμήματα στην ελληνική γλώσσα για τους Έλληνες φοιτητές, χωρίς δίδακτρα.

"Οι τουριστικοί προορισμοί της Κρήτης και της Ρόδου είναι τόσο σημαντικοί σε παγκόσμιο επίπεδο που υπόσχονται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα ευδοκιμήσει" ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

"Προχωράμε στην ίδρυση προπτυχιακών τμημάτων τουρισμού, στη Ρόδο και στο Ρέθυμνο, προκειμένου να προσελκύσουμε ξένους φοιτητές για να γνωρίσουν στη θεωρία αλλά και στην πράξη την οικονομία του τουρισμού" δήλωσε η κ. Κεφαλογιάννη, υπογραμμίζοντας τη συνεργασία πολιτείας και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων "στην εξωστρέφεια και την καινοτομία".

Τμήματα με δίδακτρα στην αγγλική γλώσσα για φοιτητές εκτός ΕΕ σχεδιάζεται να δημιουργηθούν και στις φιλοσοφικές σχολές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *