ροή ειδήσεων

Κατσουράνης: «Εδώ στην Ινδία μαγειρεύουν τους… σκύλους»

O Kώστας Κατσουράνης σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στη νέα του εμπειρία στην Ινδία, όπου αγωνίζεται στην Πιουν Σίτι...
Αρχικά ο πρώην αρχηγός της ΑΕΚ και της εθνικής ομάδας μίλησε στο «Βήμα της Κυριακής» για την εξέλιξη που έχει στο ποδόσφαιρο σε μία χώρα που δημοφιλέστερο άθλημα είναι το κρίκετ: «Τα πρώτα σημάδια προόδου έχουν ήδη καταγραφεί. Θυμάμαι τις πρώτες ημέρες, όταν ταξιδεύαμε με το πούλμαν της ομάδας σε άλλη πόλη ή επιστρέφοντας στο Πούνε, δεν υπήρχε άνθρωπος γύρω μας. Αυτό αλλάζει καθημερινά. Τώρα εμφανίζονται αυτοκίνητα που μας κορνάρουν, οπαδοί που κρατούν κασκόλ της ομάδας, άνθρωποι που σε προσεγγίζουν για ένα αυτόγραφο».

Όσον αφορά τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής των Ινδών και τις… ιερές αγελάδες: «Βλέπεις ότι μπορείς να φανταστείς. Αγελάδες, κατσίκες, βόδια. Σε περιοχή της βορειοανατολικής Ινδίας θεωρείται φυσιολογικό το να μεγαλώνουν έναν σκύλο με σκοπό να τον μαγειρέψουν, όπως εμείς κάνουμε με το αρνί. Του μιλάς για κάποιο θέμα και κουνούν το κεφάλι δεξιά και αριστερά, μοιραία νομίζεις ότι αμφιταλαντεύονται. Με αυτήν την κίνηση όμως δείχνουν ότι συμφωνούν. Για τον παγκόσμιο κινηματογράφο δεν γνωρίζουν τίποτα, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να τους προσελκύει το ενδιαφέρον πέρα από το Μπόλιγουντ. Το δικό τους Χόλιγουντ. Είναι μία άλλη ζωή, ένας κόσμος που δεν συναντάται σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Γης».

Για τη νέα αγορά που ανοίγεται στην Ινδία, τόσο για τους χορηγούς όσο και για τους ποδοσφαιριστές, ανέφερε: «Είναι ένα πολύ μικρό δείγμα για το πόσο ζεστά έχουν πάρει αυτή την ιστορία. Στο πρωτάθλημα έχουν εισχωρήσει υποστηρικτικά εταιρείες – κολοσσοί, ενώ το ποδόσφαιρο έχει κάνει εισβολή στην τηλεόραση και απολαμβάνει πρωτόγνωρης για τη χώρα δημοσιότητας. Το αγωνιστικό πρόγραμμα έχει καταρτιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προβάλλεται καθημερινά ένας ματς του πρωταθλήματος, σε συνδυασμό με ειδική εκπομπή εμπλουτισμένη από συνεντεύξεις και αφιερώματα. Είναι εικόνες που ο Ινδός δεν είχε δει ξανά και πλέον βομβαρδίζεται από αυτές, δείχνοντας ανταπόκριση.

Τα γήπεδα γεμίζουν, συνήθως μετά τα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα καθώς σχηματίζονται ουρές ατελείωτες. Ασφαλώς και απαιτείται καλύτερη οργάνωση, όμως υπάρχει τεράστια επιθυμία για να γιγαντωθεί το ποδόσφαιρο στη χώρα. Ήδη κάποιες ομάδες που συνεργάζονται με ευρωπαϊκούς συλλόγους, όπως η δική μας με τη Φιορεντίνα, βρίσκονται σε διαδικασία σχεδιασμού προπονητικών κέντρων στα πρότυπα των πιο εξελιγμένων που υπάρχουν στον κόσμο».

Ειδική μνεία γίνεται στον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ο οποίος θεωρείται ο «σημαιοφόρος» της νέας προσπάθειας και έχει τον σεβασμό και την αγάπη όλων: «Εδώ αποκαλείται ο ιεραπόστολος του ποδοσφαίρου. Ως τέτοιος παρουσιάζεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και γύρω από εκείνον έχει στηθεί η προώθηση του συγκεκριμένου πρότζεκτ. Στην τηλεόραση προβάλλονται διαρκώς διάφορες διαφημίσεις που πρωταγωνιστεί ο Ντελ Πιέρο με σκοπό την προώθηση της Λίγκας. Τα βήματα που έχουν γίνει είναι μελετημένα και κάθε επόμενο θα γίνεται με περισσότερο προγραμματισμό και οδηγό τη γνώση που σιγά σιγά θα αποκτάται. Εδώ είναι αποφασισμένοι να το επαναλάβουν και την επόμενη φορά θα παρουσιάσουν κάτι ακόμα πιο δυνατό. Ο κόσμος ανταποκρίνεται το υποστηρίζει μαζικά».

Τέλος, αναφέρθηκε στην πορεία που πραγματοποιεί η ομάδα του, Πούνε Σίτι και τα όνειρα που κάνει για τίτλο, με τον ίδιο πάντως να έχει βοηθήσει τα μέγιστα, πετυχαίνοντας μέχρι στιγμής 3 γκολ: «Θα είναι ωραία αν παραμείνουμε ως το τέλος στην πρώτη τετράδα διότι η προβολή θα αυξηθεί σημαντικά τις ημέρες των πλέι οφ. Ο πρώτος θα αντιμετωπίσει τον τέταρτο σε διπλούς αγώνες, αντιστοίχως ο τρίτος θα παίξει με τον δεύτερο. Ο τελικός θα είναι ένας και μεταδοθεί τηλεοπτικά σε πάρα πολλές χώρες. Αυτά τα ματς θα έχουν εορταστικό και ιστορικό χαρακτήρα και όλοι θέλουμε να τα ζήσουμε».

arouraios.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *