ροή ειδήσεων

Οι αρχαιολογικοί θησαυροί της Ρόδου στο Λούβρο [εικόνες]



ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
Ανοίγει σήμερα τις πύλες της για το κοινό η νέα μεγάλη έκθεση του Λούβρου που είναι αφιερωμένη στους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Ρόδου....

Η έκθεση έχει τίτλο «Ρόδος: Ένα ελληνικό νησί στις πόρτες της Ανατολής» και θα διαρκέσει έως τις 9 Φεβρουαρίου του 2015. Στην πρόσοψη του μουσείου υπάρχει μια μεγάλη αφίσα που απεικονίζει ένα πανέμορφο μυκηναϊκό κωνικό αγγείο σε μπλε φοντο και καλεί τους επισκεπτες να ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Η Αν Κουλιέ, έφορος του Λούβρου με ειδίκευση στα αρχαία ελληνικά κεραμικά και υπεύθυνη για την έκθεση, υπογραμμίζει το ενδιαφέρον που παρουσιάζει αυτή η έκθεση: «Θελήσαμε να δώσουμε στο κοινό την ευκαιρία να ανακαλύψει την ιστορία της Ρόδου, ενός νησιού που είναι σταυροδρόμι των πολιτισμών και γη των συναλλαγών».



Τα εκθέματα προέρχονται από τέσσερα ευρωπαϊκά μουσεία και καλύπτουν τη χρονική περίοδο από τον 14ο αιώνα έως τον 6ο αιώνα π.Χ. Το πρώτο μέρος της έκθεσης έχει τίτλο «Ιστορία των ανασκαφών στη Ρόδο, μια ευρωπαϊκή ιστορία» και αναφέρεται στις ανασκαφές που πραγματοποίησαν Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι στο Ιερό της Αθηνάς στη Λίνδο, στον αρχαίο οικισμό των Βρουλίων και στο γεωμετρικό και αρχαϊκό νεκροταφείο της Εξοχής.



Το δεύτερο μέρος, που τιτλοφορείται «Ρόδος, τόπος συναλλαγών της Ανατολικής Μεσογείου, έχει ως κεντρικό θέμα τον ρόλο που διαδραμάτισε το νησί, λόγω της γεωγραφικής του θέσης, με αποτέλεσμα τη δημιουργική ανάμειξη στοιχείων του ελληνικού πολιτισμού και των πολιτισμών της Μέσης Ανατολής.



Τέλος, το τρίτο μέρος της έκθεσης είναι αφιερωμένο στα κεραμικά, στα αγγεία και τις μινιατούρες που παρήχθησαν από τα τοπικά κεραμοποιεία της Ρόδου.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *