ροή ειδήσεων

Ρόδος: Δείτε τι μαθαίνουν οι φίλοι μας οι Φινλανδοί στα παιδιά μας!!!



Στο Φινλανδικό Πολυπολυτισμικό Σχολείο τις τελευταίες ημέρες έχει τοποθετηθεί...
 ένας παγκόσμιος γεωγραφικός χάρτης, ζωγραφισμένος από τους μαθητές του σχολείου.

Οι πατέρες των οποίων είναι Έλληνες.

Αν παρατηρήσετε, θα δείτε ότι τα Σκόπια τα αναφέρει ως Μακεδονία.

Πήγα στην υπεύθυνη δασκάλα και την ρώτησα γιατί χρησιμοποιεί αυτό το όνομα από την στιγμή που η χώρα στην οποία διαμένει δεν το αναγνωρίζει. Επίσης, τι θα την πείραζε να έβαζε το όνομα το οποίο αναγνωρίζει η Ελλάδα, απλά και μόνο για τα μάτια του κόσμου.

Η απάντησή της, σε πολύ έντονο ύφος ήταν ότι αυτή την ιστορία και την γεωγραφία διδάσκονται τα παιδιά στην Φινλανδία και την Ευρώπη.

Της υπενθύμισα τότε ότι αυτά τα παιδιά τυγχάνει να είναι και Ελληνόπουλα.




Μου έτριξε τα δόντια, γύρισε την πλάτη της και μου έκλεισε την πόρτα στα μούτρα.

Ένιωσα ταπεινωμένος.

Μία υποτίθεται δασκάλα την οποία πληρώνω κι από πάνω και στην οποία εμπιστεύομαι τα παιδιά μου να τα διδάξει. Αναρωτιέμαι τι!!!!

Τι έχει να πει ο πολυπολιτισμικός μας δήμαρχος και όλοι αυτοί που σκίζουν τα ιμάτια τους για τα δικαιώματα όλων των άλλων εθνικοτήτων, πλην Ελλήνων, που ζουν στο Ελληνικό νησί μας;

Γιατί πρέπει εγώ να σέβομαι τους υπόλοιπους λαούς όταν αυτοί δεν σέβονται το αίμα τόσων Ελλήνων που έχει χυθεί για να είναι ελεύθεροι τώρα αυτοί να μετατρέπουν τα παιδιά μας σε γενίτσαρους.

Δεν πρέπει κάποιος να τους υπενθυμίσει ότι και αυτοί πρέπει να σέβονται την Ιστορία και τις παραδόσεις της χώρας, η οποία τους έχει δεχθεί και τους έχει αγκαλιάσει σαν δικά της παιδιά;

Πρέπει ή όχι να αλλάξει άμεσα το όνομα στο χάρτη;

Πόση ταπείνωση θα πρέπει να υπομείνουμε ακόμη επειδή οι έχοντες την τοπική εξουσία δεν κάνουν το αυτονόητο...Να υπερασπιστούν την Ιστορία του λαού μας.

Αναρωτιέμαι ποια να είναι άραγε η άποψη των Ελλήνων γονιών των παιδιών.

Παναγιώτης Σπανός

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/11/14 18:40

    Φιλε το ειδα και εγω την περασμενη Τριτη που πηρα το παιδι μου εκει για μαθημα,Εβγαλα τον στιλο μου και εγραψα στο σειμειο αυτο του χαρτη FYROM αν και αυτη η ονομασια πολυ τους πεφτει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/11/14 20:13

    Γιατί το "Κόσοβο" που δεν είναι καν αναγνωρισμένο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/11/14 00:07

    Επειδή ήμασταν πολλά άτομα μπροστά στο συμβάν, να ξεκαθαρίσουμε τί πραγματικά συνέβη.
    Ο κύριος Σπανός που έγραψε την παραπάνω ιστορία, επιτέθηκε λεκτικά σε μια άλλη δασκάλα που δεν ήταν καν υπεύθυνη γι' αυτό τον χάρτη.
    Δεν την ρώτησε ήρεμα "τί θα την πείραζε να έβαζε το όνομα το οποίο αναγνωρίζει η Ελλάδα, απλά και μόνο για τα μάτια του κόσμου" αλλά άρχισε να φωνάζει δυνατά στη δασκάλα, χωρίς να την αφήνει να απαντήσει.
    Η δασκάλα του απάντησε ήρεμα κι όχι "σε πολύ έντονο ύφος" ότι το έγραψαν έτσι επειδή στη φινλανδική γλώσσα, τα Σκόπια τα γράφουν Macedonia.
    Ο κύριος Σπανός συνέχισε να φωνάζει, η δασκάλα τον παρακαλούσε να σταματήσει να φωνάζει μπροστά στον κόσμο επειδή υπήρχαν οικογένειες και μικρά παιδιά, αλλά εκείνος απλά δεν άκουγε.
    Ετσι, η δασκάλα τον άφησε και αποχώρησε για να μη δοθεί συνέχεια.

    Κύριε Σπανέ,
    αν και μας ενοχλεί κι εμάς ότι τα Σκόπια τα λένε σε όλες τις άλλες χώρες Macedonia, ξέρουμε ότι το σφάλμα αυτό οφείλεται σε τραγικά λάθη των πολιτικών μας.
    Οι δασκάλες του σχολείου κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά μας κι απλά διδάσκουν την ύλη του φινλανδικού υπουργείου παιδείας.
    Αν και καταλαβαίνουμε το πώς νιώσατε -γιατί κι εμείς Ελληνες είμαστε- δεν ήταν σωστός ο τρόπος που μιλήσατε στη δασκάλα, η οποία, όπως είπαμε, δεν ήταν καν υπεύθυνη για την εργασία με το χάρτη.
    Αν της μιλούσατε ήρεμα, όπως περιγράψατε και στο κείμενό σας, το θέμα θα είχε λυθεί αμέσως και θα ήμασταν όλοι ευχαριστημένοι. Οι δασκάλες του σχολείου είναι πάντα στη διάθεση όλων μας για να τους πούμε τα παράπονά μας, με ωραίο όμως τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αναφέρεις το όνομά σου όμως...Μπορώ κάλλιστα να σου φέρω άτομα που ήταν εκεί και δεν πήραν είδηση τι έγινε. Ξέρεις αγαπητέ φίλε, όταν Θέλουμε να απροσανατολίσουμε το κοινό μεταθέτουμε αλλού το πρόβλημα, ότι και καλά έγινε φασαρία. Το θέμα όμως δεν είναι η φασαρία , το θέμα είναι ότι οι ΦΙνλανδέζες δεν σέβεστε την ιστορία μας και επιμένετε σε αυτό. Ξεχνάτε ότι τα παιδιά που διδάσκετε είναι και ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ. Και επειδή και η γυναίκα μου είναι Φινλανδέζα, γνωρίζω πολύ καλά ότι η δασκάλα είχε προειδοποιηθεί από άλλες Φινλανδέζες να αλλάξει το όνομα. Φυσικά πήρα τα παιδιά μου και έφυγα. Ήθελα να ήξερα τι λένε οι άνδρες σας, δεν περιμένω όμως και πολλά. Μια ζωή γκιαούρηδες είμαστε. Να το χαίρεστε το πολυπολυτισμικό σας σχολείο που δεν σέβεται την ιστορία του τόπου που ζείτε. Και στο κάτω κατω , αν θέλετε να λέτε μακεδονία, πηγαίνετε στη χώρα σας και να μας γράφετε.Επίσης, να είσαι σίγουρη ότι αν είχε γίνει φασαρία θα είχαν ήδη κινηθεί νομικά. Αλλά δεν τους έκανα τη χάρη.

      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

      Διαγραφή
    2. Εδώ ο κόσμος γκρεμίζεται και ο Σπανός χτενιζεται

      Διαγραφή
  4. O Σπανός δηλαδή ευλογεί τα γένια του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νταξει πως κανεις ετσι!!! Ενα "λαθος" εκαναν... το κανεις ολοκληρο θεμα να πουμε.τι να πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος28/11/14 16:00

    Ολοκληρο θεμα το κανεις!!! Ασε που υπερβαλεις ,γιατι εγω εκει μπροστα ημουνα οταν εγινε αυτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος28/11/14 17:42

    Ως απόφοιτος του εξαιρετικού Φιλανδικού σχολείου, το οποίο λειτουργεί ως επί το πλέιστον με την χρηματοδότηση του Φιλανδικού κράτους, έχω να επισημάνω πως σε όλους τουσ χάρτες των κρατών μελών της Ε.Ε το εν λόγω κράτος αναφέρεται με την ονομασία Μακεδονία. Το ότι εμείς δεν το αναγνωρίσουμε διότι δεν είναι ιστορικά ακριβές δεν σημαίνει ότι σε ολόκληρη την υπόλοιπη Ευρώπη δεν αναφέρεται με αυτό το ονόμα. Εν τέλει στο Φιλανδικό σχολείο στέλνουμε τα παιδιά να μάθουν, την γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα του λαού. Η γεωγραφία των υπολοίπων χωρών δεν μας αφορά και δεν θα έπρεπε να δημιουργείται θέμα επί τούτου. Ο κάθε γονιός που θεωρεί ότι θίγεται από ένα τόσο μικρό γεγονός, ας απομακρύνει τα παιδιά του εφόσον θεωρεί ότι οι δασκάλες και το σχολείο βλάπτουν την διαπαιδαγώγηση των παιδιών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα τι δεν καταλαβαινετε πια? Στα ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΑ τα Σκοπια λεγονται makedonia!! !και δεν εχετε κανενα δικαιωμα να προσβαλετε τις φινλανδεζες. Και μονο που ασχοληστε τοσο πολυ με αυτο το θεμα δειχνει το επιπεδο σας! Ο αλλος μην χασει ,αμεσως να το βαλει στα παραπωνα της Ροδου... ασχολησου με κατι αλλο. Το εχεις παρατραβηξει να πουμε!! Και αν εχεις αυτην την γνωμη για το φινλανδικο σχολειο, βγαλτα παιδια σου απο εκει!! Επισης κοιτα πρωτα το ελληνικο επαιδευτικο συστημα και μετα μιλα για το ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/11/14 01:48

      Αν εμφάνιζαν μια χώρα ως "Δημοκρατία της Β. Κύπρου" επειδή έτσι θα τύχαινε να αναγνωριζόταν στη Φινλανδία, ούτε τότε θα υπήρχε πρόβλημα κύριε;

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος29/11/14 01:02

    Έχοντας την τύχη να είμαι και εγώ δίγλωσση και απόφοιτη και του ελληνικού σχολείου αλλά και του φινλανδικού, έχω να αναφέρω πως οι δασκάλες του σχολείου κάθε άλλο παρά ασέβεια έδειξαν για το ελληνικό κράτος, το έθνος, τον πολιτισμό. Οι γυναίκες που διδάσκουν τα παιδιά σας, προσφέρουν το δώρο σε αυτά να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους τόσο με γραμματική όσο με ιστορία, ήθη και έθιμα της Φινλανδίας, κάτι που πιστέψτε με θα τους φανεί άκρως πολύτιμο στην πορεία της ζωής τους. Το φινλανδικό σχολείο λοιπόν, το οποίο χρηματοδοτείται και λαμβάνει διδακτική ύλη και βιβλία από το ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, προκειμένου τα παιδιά να πάρουν τον απολυτήριο τίτλο, αναγνωρισμένο από το υπουργείο παιδείας της Φινλανδίας. Έτσι όλες οι ονομασίες κρατών αναφέρονται σε αυτά τα βιβλία με την φινλανδική τους ονομασία. Έτσι λοιπόν και η ονομασία Μακεδονία, η οποία αναφέρεται και ως επίσημη ονομασία της χώρας στους χάρτες και των λοιπών κρατών της Ε.Ε όπως ανέφερε και ο συνάδελφος παραπάνω, ασχέτως αν η Ελλάδα δεν το αναγνωρίζει και εμείς οι Έλληνες δεν το δεχόμαστε. Καμία επιτηδευμένη προσβολή λοιπόν από τις δασκάλες, από τις οποίες απαιτείτε σεβασμό, όμως με την συμπεριφορά σας δεν προσφέρετε ίχνος αυτού. Το να φωνάζετε δεν δείχνει πολιτισμό. Για όποιο παράπονο έχετε, οι εκπαιδευτικοί είναι πάντα στη διάθεση σας όπως έμαθα τα 14 χρόνια που φοιτούσα στο σχολείο με μεγάλη μου τιμή. Και λέω τιμή γιατί με βοήθησαν να κρατήσω μέσα μου γνώσεις για την δεύτερη μου πατρίδα. Για την Ελλάδα, ό,τι χρειάστηκε να μάθω για να προχωρήσω στη ζωή μου, το έμαθα από το Ελληνικό σχολείο δεν ήταν ανάγκη να το μάθω από το φινλανδικό. Αν θεωρείτε πως αυτή η ''λανθασμένη ονομασία' στο χάρτη, που στο κάτω κάτω ήταν μια απλή αναφορά στις χώρες της Ε.Ε, και όχι μάθημα γεωγραφίας, σε αντίθεση με τα όσα μπορεί να προσφέρει το φινλανδικό σχολείο στην πολυπολιτισμική διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας είναι παρακινδυνευμένη, μπορείτε κάλλιστα να απομακρύνετε τα παιδιά σας από αυτό. Εγώ ευχαριστώ την μητέρα μου που με ώθησε να το ξεκινήσω και να το τελειώσω, σας συμβουλεύω να κάνετε το ίδιο. Η διγλωσσία είναι δώρο.

    Υ.Γ Το να υποτιμάτε ένα ολόκληρο κοινωνικό σύνολο "Φινλανδέζες'' είναι λανθασμένο και αρρωστημένο γιατί ταυτόχρονα προσβάλλετε τη γυναίκα και τα παιδιά σας. Η προσβολή είναι καθαρά από μεριά σας και όχι από τις εκπαιδευτικούς του φινλανδικού σχολείου οι οποίες απλά κάνουν τη δουλειά τους όπως τους ενδείκνυται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος29/11/14 07:59

    Παιδιά τυχαία βρέθηκα στο σαιτ σας, είμαι απο κρήτη και χαζεύω πράγματι τον διαφορετικό τρόπο που σκέφτεστε και στην συγκεκριμένη ανάρτηση και σε κάποιες άλλες που διάβασα... πχ, με θέμα το Jumbo και κάτι μπισκοτάκια... ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ο άνθρωπος και θα έπρεπε να τα κάνει γυαλιά καρφιά και να ξηλώσει τον χάρτη να τον κάψει στον δρόμο... το γεγονός πως όλη η ευρώπη μας έχει πουλήσει στο θέμα των Σκοπίων δεν δίνει το δικαίωμα σε κανένα να το κάνει και ΕΝΤΟΣ Ελλάδας... Θα έπρεπε υπάρχει σεβασμός στην ιδιαιτερότητα του θέματος...
    Δεν είμαι εθνικιστής, απλά ξέρω τον τρόπο που σκέφτονται για μας οι "φίλοι" μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *