ροή ειδήσεων

Μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές του ΟΑΕΕ με παράλληλη μείωση στις συντάξεις


Αναδρομική μείωση ασφαλιστικών εισφορών, με ανάλογη μείωση και της καταβαλλόμενης σύνταξης, προωθεί.... για να αυξήσει τα έσοδα στον ΟΑΕΕ, το υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr. Στις προτάσεις που επεξεργάζεται ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, υπάρχει και το σενάριο η περικοπή να φτάσει έως και το 30%, για τις ασφαλιστικές εισφορές, με ανάλογη μείωση και των παροχών.


Μόνο τυχαία δεν ήταν η επιστολή που απέστειλε χθες η ΕΣΕΕ στον κ. Βρούτση, με αυτό ακριβώς το θέμα. Μάλιστα, ασφαλείς πληροφορίες θέλουν να ετοιμάζεται ανάλογη επιστολή και από την ΓΣΕΒΕΕ.

Το υπουργείο Εργασίας, προωθεί τη μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες, για να στηρίξει ακόμα περισσότερο τη νέα ρύθμιση χρεών. Στις προτάσεις που υπάρχουν είναι και να συνδεθεί άμεσα η νέα ρύθμιση, με αυτή τη διαδικασία μείωσης ασφαλιστικών εισφορών. Πρακτικά, έτσι θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους υπαχθούν στη νέα ρύθμιση, να επιλέξουν χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία και έτσι να καταβάλλουν αντίστοιχα, μικρότερη μηνιαία δόση.

Με δεδομένο ότι τα έσοδα του ΟΑΕΕ έχουν καταρρεύσει αναζητούνται κίνητρα για να επιστρέψουν οι μικρομεσαίοι έμποροι και βιοτέχνες στην ασφάλιση του ταμείου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Εργασίας από τους περίπου 775.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, χρωστούν στο Ταμείου περίπου 600.000 ελεύθεροι επαγγελματίες. Από αυτούς υπάρχουν 380.000 ενεργοί οφειλέτες, ενώ ανενεργοί είναι περίπου 220.000 άτομα. Ο Οργανισμός, για να καταφέρει να καταβάλλει χωρίς προβλήματα μισθούς και συντάξεις, έχει απορροφήσει από το εννεάμηνο του έτους, το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο μηνιαίο δελτίο της γενικής κυβέρνησης, η απορροφητικότητα της κρατικής χρηματοδότησης, έχει ανέλθει στο 106,3%, δηλαδή από τα αρχικά 800 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί έχουν ήδη δοθεί όλα, συν επιπλέον 50 εκατ. ευρώ. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι έως το τέλος του έτους θα χρειαστούν άλλα 250 – 270 εκατ. ευρώ για να καταβληθούν χωρίς προβλήματα οι συντάξεις. Επίσης, από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), έχουν δοθεί άλλα 100 εκατ. ευρώ, ως πρόσθετη ενίσχυση.

arouraios.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *