ροή ειδήσεων

Ψάχνουν φαγητό στους κάδους – Η ανάπτυξη δεν ήρθε ακόμα ….ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ



23 Απριλίου 2010. Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει από το Καστελόριζο την υπαγωγή της Ελλάδας στον Μηχανισμό Στήριξης... που άνοιξε την «πόρτα» στην τρόικα και σήμανε την είσοδο στην εποχή των μνημονίων. Τεσσεράμισι χρόνια μετά πολλά έχουν αλλάξει και ακόμα κι αν πολλές φορές ακούγεται από κυβερνητικά χείλη ότι η ανάπτυξη έρχεται κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται στην καθημερινότητα. Αντιθέτως και στην Πάτρα εξακολουθούν να υφίστανται καταστάσεις που παραπέμπουν σε χρόνια πείνας. Ακόμα συναντάς άστεγους και ανθρώπους που ψάχνουν φαγητό στους κάδους ακουπιδιών. Και δεν πρόκειται σε αρκετές περιπτώσεις για άτομα που ανήκουν στο περιθώριο, όπως στο παρελθόν.

Πριν λίγες ημέρες στο Ρίο ο φωτογραφικός φακός του thebest.gr εντόπισε μια γυναίκα να ψάχνει φαγητό σε κάδους απορριμμάτων. Το ίδιο διάστημα άλλη μια γυναίκα μέσης ηλικίας έψαχνε στα σκουπίδια στο κέντρο της Πάτρας, στη Ρήγα Φερραίου κοντά στη Σατωβριάνδου.

Την ώρα που η επικαιρότητα στρέφεται και στις συζητήσεις για τη φάση μετά το μνημόνιο το αποτύπωμα της οικονομικής κρίσης αποκαλύπτεται σε όλο του το μεγαλείο.

Το τελευταίο διάστημα σε κεντρικά σημεία της Πάτρας άνθρωποι χωρίς στέγη περνούν τη νύχτα τους όπως – όπως, ζητούν ένα κολοκυθάκι από τους εμπόρους των λαϊκών αγορών και σε ακόμα πιο τραγικές καταστάσεις δίνουν τέρμα στη ζωή τους.





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *