ροή ειδήσεων

Πάγκαλος: Το ΠΑΣΟΚ ξόφλησε



Το ΠΑΣΟΚ «ξόφλησε και έκανε τη διαδρομή του», δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας...
στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ενώ άσκησε κριτική στον πρόεδρο του Κινήματος και την «παρέα του», που όπως είπε, «δεν πείθουν».
«Το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε. Δεν μπορεί να εκφράζει τον κεντρώο χώρο ένα κόμμα του 5%. Τα κόμματα εμφανίζονται και εξαφανίζονται. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε, κραταιώθηκε, ίσχυσε και μετά κατέρρευσε σιγά-σιγά και έφτασε στο 4-5%. Μπορεί να σταθεί σ’ αυτό, αλλά κατέρρευσε», είπε ο κ. Πάγκαλος.
Χαρακτήρισε επίσης θανάσιμο έλλειμμα στην πολιτική ζωή του τόπου την έλλειψη κεντρώας ή κεντροαριστερής παράταξης, ενώ υποστήριξε ότι οι «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις», στις οποίες αναφέρεται ο κ. Βενιζέλος «δεν έχουν κανένα μέλλον».
«Αυτό που έχει μέλλον είναι να προσέλθουμε όλοι, αφού το ΠΑΣΟΚ θα έχει διαλυθεί ή θα έχει υποσχεθεί ότι θα διαλυθεί, αμέσως μόλις τελειώσει αυτή η διαδικασία, και να εκτεθούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην κρίση της παράταξης και των πολιτών και διάφορες κινήσεις που θα προκύψουν ή έχουν προκύψει και βεβαίως και άτομα και όλοι αυτοί θα συγκροτήσουμε τότε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, η οποία θα είναι πανίσχυρη και κατά την άποψή μου θα είναι το δεύτερο κόμμα της χώρας, η αξιωματική αντιπολίτευση, εάν δεν είναι το πρώτο. Ο Βενιζέλος λέει ‘ελάτε τώρα να κάνουμε μια παράταξη, στην οποία θα κυριαρχήσω εγώ και το ΠΑΣΟΚ μου, το οποίο δεν αλλάζω και ηγείται αυτού η παρέα μου και είμαι πρόεδρος εγώ’. Ε, αυτό δεν πείθει», παρατήρησε.
Όπως είπε μάλιστα τόσο ο ίδιος, αλλά και πολλοί άλλοι, δεν είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν «για να είναι ο Βενιζέλος υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης». «Δεν λέω, καλός είναι για αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, διότι δεν είναι ο χειρότερος, αλλά δεν είναι και ο καλύτερος για να συναρπάσει τα νιάτα μου», πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο κ. Πάγκαλος επεσήμανε ότι πολλά από αυτά που συζητούνται είναι θέματα που «αδυνατούμε να κάνουμε μόνοι μας, για λόγους πολιτικάντικους και λόγους ψηφοθηρίας, αν και ομολογούμε ότι καλό θα ήταν να γίνουν».
«Αυτή η τελευταία διαπραγμάτευση έχει το αποτέλεσμα ότι έχει μαζέψει όλα αυτά τα κοινά πράγματα που θα έπρεπε να έχουμε κάνει από καιρό. Και είναι αποτέλεσμα της ανικανότητάς μας να αυτοκυριαρχηθούμε. Και η διαφθορά και ασυδοσία συνεχίζονται ακάθεκτες. Τίποτε δεν καταλάβαμε και δεν μάθαμε και οι άνθρωποι αυτοί, η τρόικα, δεν είναι ηλίθιοι. Καταλαβαίνουν. Μεγαλύτερος σεβασμός, λοιπόν, σε αυτούς τους κοινοτικούς μηχανισμούς και αυτογνωσία», κατέληξε.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *