ροή ειδήσεων

ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ Ο ΑΝΤΡΙΟΥ ΛΙΒΕΡΗΣ



Ο σύμβουλος του Μπάρακ Ομπάμα σε θέματα εμπορίου και πρώην σύμβουλος του Μπίλ Κλίντον,...
Άντριου Λιβέρης, βρέθηκε αιφνιδιαστικά και πάλι στο Καστελλόριζο, μαζί με παρέα Αμερικανών και τη συνοδεία της συζύγου του, φτάνοντας στο νησί μέσω Τουρκίας.

ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΧΝΑΚΗ

Ο ελληνοαμερικανός πρόεδρος της «THE DOW CHEMICAL COMPANY» αλλά και ιδρυτής του «HELLENIC INITIATIVE», οργανισμού στήριξης της Ελλάδος σε διεθνές επίπεδο, μετά το περιβόητο πάρτι που διοργάνωσε τον περασμένο Ιούλιο στο Καστελλόριζο, με προσκεκλημένο και τον Έλληνα πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, επισκέφθηκε και πάλι το νησί.

Η αναστάτωση που προκλήθηκε στους κόλπους της κυβέρνησης, μόλις έγινε γνωστή η είδηση της επίσκεψης Λιβέρη στο Καστελλόριζο ήρθε απολύτως φυσιολογικά, καθώς ομογενής μεγιστάνας, έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, για μια ακόμη φορά, για να καλύψει ανάγκες του νησιού, που έπρεπε να είχαν καλυφθεί από την πολιτεία, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός στον ίδιο, στην πριβέ τους συνάντηση, τον Ιούλιο.

Η ανακατασκευή του καρνάγιου για τους ψαράδες, που είναι κατεστραμμένο, η ανακατασκευή του σχολείου που μπάζει από παντού νερά και κρύο, ο γιατρός που δεν υπάρχει στο νησί, αλλά και η έλλειψη νερού, ήταν και πάλι τα προβλήματα που απασχολούσαν τους κατοίκους.

Δεν είναι, μάλιστα, λίγοι εκείνοι που χαρακτηρίζουν τον Άντριου Λιβέρη ως το σημερινό «ηγέτη» του νησιού. Ο Λιβέρης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Καστελλόριζο, όταν άρχισε να βγαίνει στην επιφάνεια το θέμα της ΑΟΖ στην περιοχή και πριν επιλέξει το νησί ο Γιώργος Παπανδρέου, για να το συνδέσει με το μήνυμα της χρεοκοπίας της χώρας και της… παραχώρησής της στο ΔΝΤ.
Ο ζάμπλουτος Άντριου Λιβέρης έφθασε στο Καστελλόριζο ψάχνοντας τις ρίζες του και οικοδομώντας, παράλληλα, πολυτελή οικήματα για εκείνον και την οικογένειά του, φέρνοντας μάλιστα και άλλους Αμερικανούς φίλους του να γνωρίσουν το νησί.

Όπως δήλωσε στο Newsbomb.gr που τον συνάντησε στο σκάφος του, στο λιμάνι του νησιού: «Δεν είναι λίγες οι φορές που ονειρεύεται το Καστελλόριζο και την ηρεμία του και οργανώνει ταξίδια αστραπή, ενώ συνηθίζει κάθε φορά που φεύγει με το καΐκι για την Τουρκία και αποχωρίζεται το νησί, να τραβάει πάντα μικρά βίντεο με το κινητό του ώστε να βλέπει ξανά και ξανά τον τόπο του»

Όταν ο κ. Λιβέρης ενημερώθηκε για την είδηση που αποκλειστικά δημοσίευσε το Newsbomb.gr, ότι πριν από λίγες μέρες, με άνωθεν εντολή, απαγορεύθηκε να απλωθεί η 150 τετραγωνικών ελληνική σημαία στην πλαγιά της Στρογγύλης, που είναι το νοτιότερο άκρο της Ελλάδος, τον άφησε άφωνο αλλά και τον εξόργισε κοιτώντας με απορία τους κατοίκους που ήταν δίπλα μας και παρακολουθούσαν την συζήτηση.

Η παρουσία του, πάντως, στο νησί δεν ικανοποιεί όλους τους κατοίκους που δεν κρύβουν τη δυσπιστία τους στο πρόσωπό του λέγοντας ότι: «σε αυτό το νησί κανείς δεν έρχεται και δεν προσφέρει στους κατοίκους εκτός και αν θέλει κάτι να πάρει».

Ο ελληνοαμερικάνος Άντριου Λιβέρης που ήταν στο νησί με παρέα Αμερικανών και τη σύζυγό του Πάολα αναχώρησε την Τρίτη από το Καστελλόριζο για την Αττάλεια και από εκεί για την Αμερική, ελπίζοντας ότι την επόμενη φορά που θα βρεθεί ξανά στα πάτρια εδάφη, θα έχουν γίνει πράξη όσα είχε συζητήσει με τον κ. Αντώνη Σαμαρά…

http://www.newsbomb.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *