ροή ειδήσεων

Οι Αυστριακοί συνταξιούχοι στο 'στόχαστρο' των Ρόδιων τουριστικών φορέων



Η επίσκεψη αντιπροσωπείας τουριστικών παραγόντων της Ρόδου στη Βιέννη, οργανώθηκε...
από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων Αυστρίας, ενόψει της μεγάλης συνάντησης της Ομοσπονδίας που θα γίνει τον Απρίλιο και Μάιο 2015 και 2016, στη Ρόδο.

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αυστρίας Dr. Heinz Fischer, συναντήθηκε πρόσφατα στα Ανάκτορα Hofburg στη Βιέννη, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο της επίσκεψης τοπικών αρχών και αντιπροσωπείας τουριστικών παραγόντων της Ρόδου στην αυστριακή προεδρία.

Ο κ. Χατζημάρκος, στον επίσημο χαιρετισμό που απηύθυνε, πλαισιωμένος από τον Dr. Fischer και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Αυστρίας – η οποία οργάνωσε τη συνάντηση – κ. Karl Blecha, εξέφρασε τη χαρά και την τιμή, “που δια μέσου της Ρόδου, γράφεται μία ακόμη σελίδα στη μακρά φιλία και αλληλοεκτίμηση των δύο λαών”.



Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε πως “με αφορμή την συνεργασία της ΕΞΡ με την Ομοσπονδία Συνταξιούχων Αυστρίας, μας δίνεται η δυνατότητα να δουλέψουμε πάνω σ‘αυτό που σήμερα αποτελεί ζητούμενο και μεγάλο στοίχημα: Την Ευρώπη των λαών, την Ευρώπη με το ανθρώπινο πρόσωπο, που ακόμη αναζητά”. Κλείνοντας, κάλεσε τον Πρόεδρο της Αυστρίας να επισκεφθεί τη Ρόδο, με την ευκαιρία της συνάντησης των Αυστριακών συνταξιούχων.

H συνάντηση του περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο της Αυστριακής Δημοκρατίας και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων και πρώην υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας, έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και κοινωνικός τουρισμός και αντηλλάγησαν απόψεις για τομείς όπου θα ήταν δυνατή η περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων, ενώ ακολούθησε ξενάγηση στα Ανάκτορα Hofburg.

Στην πρωτεύουσα της Αυστρίας μετέβησαν ακόμη ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντ. Καμπουράκης, ο γενικός διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Χαρ. Παλογιαννίδης, η αερολιμενάρχης κ. Ξανθή Κριτσινέλια, ο αστυνομικός διευθυντής κ. Φ. Νικολόπουλος, ο τουριστικός πράκτορας κ. Γ. Καμπούρης και οι ξενοδόχοι κ.κ. Μαρία Καμπουράκη και Μαρία Βασιλάκη.



Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Ρόδου στη Βιέννη, οργανώθηκε από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων Αυστρίας, ενόψει της μεγάλης συνάντησης της Ομοσπονδίας που θα γίνει τον Απρίλιο και Μάιο 2015 και 2016, στη Ρόδο. Στην διετία αναμένονται συνολικά 14.000 Αυστριακών συνταξιούχων (7.000 ετησίως), οι οποίοι προβλέπεται να πραγματοποιήσουν πάνω από 50.000 διανυκτερεύσεις και μάλιστα σε περίοδο εκτός σεζόν, Απρίλιο και Μάιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρόδος είναι η μια από τις δύο πόλεις (η δεύτερη είναι η Murcia της Ισπανίας), που επελέγησαν για τη διετία 2015 – 2016, για να φιλοξενήσουν τα συνέδρια της Ομοσπονδίας.

traveldailynews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *