ροή ειδήσεων

Ν.Φερόε:«Το νησί των προβάτων» ο επόμενος αντίπαλος της Εθνικής



Η Ρόδος είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά νησιά. Πανέμορφο και δύσκολο να ξεναγηθείς σε όλο, μέσα σε ολιγοήμερες διακοπές. Κάτι αντίστοιχο με τα Ν.Φερόε...
Το μέρος δηλαδή απ' όπου προέρχεται ο επόμενος αντίπαλος της Εθνικής μας για τα προκριματικά του EURO 2016.

Με έκταση, η οποία δεν ξεπερνά αυτήν της Ρόδου και πληθυσμό κοντά στους 50,000 κατοίκους, το σύμπλεγμα 18 νησιών ανάμεσα στην Ισλανδία και τη Νορβηγία δημιουργεί τα Ν.Φερόε. Η εθνική ομάδα της χώρας μετράει όλες κι όλες 11 νίκες στην ιστορία της και τελευταία σε επίσημο ματς αυτή επί της Εσθονίας, τον Νοέμβριο του 2011 για τα προκριματικά του EURO 2012 με σκορ 2-0.

Κατέχει τη θέση Νο187 στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA κάτι που σημαίνει ότι είναι κάτω από την Σουαζιλάνδη, τις Σευχέλλες, την Σρι Λάνκα και πάνω από κάποια άλλα νησιά...τα νησιά Φιτζι. Η Δανία παραχώρησε στη χώρα το αυτοδιοίκητο το 1948 και παράλληλα το παρατσούκλι το «Νησί των προβάτων» έγινε έννοια ταυτόσημη για το 91% των γεννηθέντων στα Ν.Φερόε από το απόλυτο ποσοστό όσων έχουν την υπηκοότητα.

Ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου ότι έχει αντιμετωπίσει τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας στο παρελθόν και τακτικά βρίσκονται σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο. Σε τι βαθμό μπορεί όμως να φτάνει αυτό όταν σχεδόν το 70% της αποστολής έχει κύρια πηγή εσόδων από τις δουλειές του και όχι από το ποδόσφαιρο Εξαίρεση αποτελούν ο τερματοφύλακας της Μάδεργουελ Νίλσεν και ο επιθετικός της Άαλμποργκ Σόρενσεν. Υπάρχουν και κάποιοι ακόμη που αγωνίζονται σε μικρές κατηγορίες ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων καθώς και αρκετοί που αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα, το οποίο είναι ημι-επαγγελματικό. Η Τορσάβν, ομάδα της πρωτεύουσας είναι αυτή που «προμηθεύει» την εθνική ομάδα με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι τα πρωινά δουλεύουν από ψαράδες σολομού μέχρι ότι μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους.

Αρκετοί ξυλουργοί, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί ακόμη και ένα δικηγόρος, ο οποίος από την περασμένη Δευτέρα άφησε στο πόδι του τη βοηθό του στο γραφείο, ξεχνώντας για λίγο το κοστούμι της δουλειάς προκειμένου να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος. Τα ταξίδια για την αποστολή της εθνικής ομάδας των Ν.Φερόε περιέχουν την απόλυτη έννοια της λέξης. Καμία πίεση, καλή προπόνηση και ξενάγηση στις πόλεις που επισκέπτονται. Εννοείται πως όταν περνούν τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, ζουν το δικό τους όνειρο, αυτό του ποδοσφαιριστή. Όσο για το πόσοι αποτελούν την αποστολή, μόλις 21 αφού ένας εκ των αναπληρωματικών έμεινε πίσω αφού δεν εξασφάλισε άδεια από την εργασία του ενώ ένας άλλος, ο οποίος θα βρίσκονταν παρέα με τους υπόλοιπους, αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού.

Πηγή: iefimerida.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *