ροή ειδήσεων

Έχει στείλει η Ρωσία μυστικό «δορυφόρο-εκτελεστή» στο διάστημα;



Ανεπιβεβαίωτες φήμες
Ειδικοί εντόπισαν μυστηριώδες ρωσικό διαστημικό όχημα...
Ο μυστηριώδης δορυφόρος, που έχει ονομαστεί «Αντικείμενο 2014-28Ε» προσέλκυσε το ενδιαφέρον επαγγελματιών και ερασιτεχνών, που παρακολουθούν τις κινήσεις των διαστημικών οχημάτων, χωρίς ακόμα να έχει επιβεβαιωθεί ο ρόλος και η αποστολή του.

Σήμερα το πρωί εθεάθη πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, ανάμεσα στην Αυστραλασία και τη Λατινική Αμερική. Αρκετοί πιστεύουν ότι η αποστολή του είναι βοηθητική καθώς μπορεί να μαζεύει διαστημικά απόβλητα. Άλλοι πιστεύουν πως προμηθεύει με καύσιμα ή κομμάτια για επισκευή δορυφόρων. Υπάρχουν, όμως, κι αυτοί που πιστεύουν πως μπορεί να αποτελεί δορυφόρο-όπλο, που έχει ως αποστολή να καταστρέψει δορυφόρους που έχουν σταλεί στο διάστημα από ανταγωνιστές των Ρώσων.

«Ό,τι κι αν είναι, δείχνει να είναι πειραματικό» ισχυρίζεται η Πατρίσια Λιούις, υπεύθυνη έρευνας του Τσάταμ Χάους και ειδική στη διαστημική ασφάλεια, και συμπληρώνει: «Μπορεί να έχει έναν αριθμό λειτουργιών, κάποιες συμβατικές και κάποιες στρατιωτικές».

«Μια πιθανότητα είναι να μπορεί να συλλέγει αντικείμενα. Άλλη, να φέρει σφαιρίδια που στοχεύουν άλλους δορυφόρους. Ή πιθανώς, να πρόκειται για επίθεση μέσω υπολογιστών σε άλλο δορυφόρο ή εμπλοκή συχνοτήτων».

Αρχικά, τον περασμένο Μάη, η Ρωσία ανακοίνωσε την εκτόξευση σκάφους που μετέφερε τρία πακέτα, χωρίς να ανακοινώσει την εκτόξευση του συγκεκριμένου δορυφόρου. Οι ΗΠΑ το εξέλαβαν ως σκουπίδια. Μετά όμως, από κάποιες περίπλοκες αλλαγές πορείας, οι ΗΠΑ ανγκάστηκαν να το αναγνωρίσουν ως δορυφόρο, ενώ παράλληλα η Ρωσία αύξησε ξαφνικά τον δηλωμένο αριθμό δορυφόρων σε λειτουργία που κατέχει.

Μετά από κάποιες περίεργες κινήσεις, στο διάστημα Αυγούστου-Οκτωβρίου, το εν λόγω σκέφος, κινήθηκε εναντίον άλλου αντικειμένου το περασμένο σαββατοκύριακο. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως τελικά βρήκε το στόχο του και η αποστολή έφτασε στο τέλος της, ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται κάποιοι από αυτούς που παρακολουθούν την πορεία του.

Αντί-δορυφορικά όπλα άρχισαν να αναπτύσσονται τη δεκαετία του '50, ενώ η Ρωσία ανέπτυξε το δικό της πολεμικό δορυφόρο ονόματι Istrebitel Sputnik στις αρχές του 1960. Ο συγκεκριμένος είχε ως αποστολή, να φτάνει κοντά σε στοχευμένους δορυφόρους και να πυροδοτεί πολεμικές κεφαλές που θα τους κατέρριπταν.

Επισήμως, η Ρωσία, εγκατέλειψε αυτό το πρόγραμμα, όμως οι φήμες άρχισαν να φουντώνουν όταν αποκαλύφθηκε πως η Ρωσία σχεδιάζει να αποχωρήσει από το πρόγραμμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, με στόχο να δημιουργήσει δικό της από το 2017, με τη δικαιολογία πως ο ήδη υπάρχων βλέπει μόνο το 5% της ρωσικής χώρας, ενώ ο νέος θα μπορεί να βλέπει, περισσότερο από το 90%.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *