ροή ειδήσεων

Συμφωνία - μαμούθ στην ελληνική αγορά!!! Ποια είναι η ΒΟΜΒΑ που θα ανακοινωθεί σε λίγες ώρες;;;


Στον δανέζικο όμιλο Carlsberg περνά πέντε χρόνια μετά τη δημιουργία της η ...Ολυμπιακή Ζυθοποιία – FIX μέσω της συγχώνευσής της με την εταιρεία Μύθος Ζυθοποιία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Carlsberg.

Οι δύο εταιρείες βρίσκονταν σε συζητήσεις εδώ και καιρό με αντικείμενο τη μεταξύ τους συνεργασία στην εγχώρια αγορά.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Carlsberg, ο όμιλος θα ελέγχει το 51% της κοινής εταιρείας Μύθος-Fix που θα δημιουργηθεί μετά την εξαγορά, ενώ οι μέτοχοι της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας θα ελέγχουν το 49%. Η μελλοντική σχέση μεταξύ του δανέζικου ομίλου και των μετόχων της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας θα ορίζεται από συμφωνία μετόχων. Πρόεδρος της νέας Ολυμπιακής Ζυθοποιίας θα είναι ο Lars Lehman από τον όμιλο Carlsberg, ενώ διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Καραφυλλίδης της Μύθος.

Η κοινή εταιρεία δημιουργεί πλέον ένα πολύ ισχυρό ανταγωνιστικό πόλο απέναντι στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία στην εγχώρια αγορά, καθώς το μερίδιο αγοράς της Μύθος θα φτάσει το 29%. Σήμερα η FIX ελέγχει το 14% της αγοράς, ενώ η Μύθος υπολογίζεται ότι έχει το 18% της αγοράς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Carlsberg Jørgen Buhl Rasmussen δήλωσε ότι «Η ελληνική αγορά προσφέρει ενδιαφέρουσες ευκαιρίες. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την επίδοση της Μύθος Ζυθοποιία από τότε που αποκτήσαμε την εταιρεία στο πλαίσιο εξαγοράς της Scottish & Newcastle. Η συμφωνία συγχώνευσης με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία και η δημιουργία του δεύτερου ισχυρότερου παίκτη στην ελληνική αγορά, αντιπροσωπεύει μια σημαντική αλλαγή στις δραστηριότητες μας στην εγχώρια αγορά και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τις προοπτικές της νέας εταιρείας».

Η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Οι λεπτομέρειες της αναμένεται να γίνουν γνωστές σε συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι.
Β. Γεώργας
capital.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *