ροή ειδήσεων

Στον ΣΕΤΕ η ειδική σήμανση δωματίων ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων...

...μέσω της Π.Ο.Ξ και του Σ.Ε.Ε.Δ.Ε.
- Θα τοποθετείται σε κάθε δωμάτιο!!! ...
- Hot line για καταγγελίες σε 24ωρη βάση




Με μια τροπολογία που υπογράφεται από την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, στο κατατεθέν και υπό επεξεργασία νομοσχέδιο "Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα και συναφείς ρυθμίσεις", ανατίθεται, αν υπερψηφιστεί στην Ολομέλεια, στον ΣΕΤΕ, η έκδοση και χορήγηση στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και στις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων, δωματίων, ειδικού σήματος που θα τοποθετείται σε κάθε δωμάτιο και θα ακολουθεί το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας της μονάδας.
Η ρύθμιση αυτή, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση κρίνεται αναγκαία για να περιοριστεί το φαινόμενο των παράνομων καταλυμάτων και συνακόλουθα της φοροδιαφυγής, αφού ο πελάτης θα διαπιστώνει με την πρώτη ματιά αν υπάρχει το ειδικό σήμα στο δωμάτιό του.
Αν δεν υπάρχει θα μπορεί να καταγγείλει την παρανομία σε ειδική τηλεφωνική γραμμή που θα δημιουργηθεί με 24ωρη λειτουργία.
Ο ΣΕΤΕ για την διανομή των ειδικών αυτών σημάτων, θα χρησιμοποιήσει τους μηχανισμούς της Π.Ο.Ξ., των τοπικών ενώσεων και του Σ.Ε.Ε.Δ.Ε., ενώ η αδειοδότηση θα συνεχίσει να γίνεται από τον Ε.Ο.Τ. .
Μάλιστα στην τροπολογία γίνεται ειδική μνεία για το ρόλο του ΣΕΤΕ ως κοινωνικού εταίρου και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει.

Για να δούμε.
Μόλις μάθουμε κάτι νεότερο επανερχόμαστε




- Δείτε εδώ την τροπολογία


Πηγή: ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/11/14 14:44

    1) Έχει γίνει έρευνα από ένα πχ. πανεπιστημιακό ίδρυμα, για το τι ισχύει στις άλλες τουριστικά αναπτυγμένες χώρες; Ποιο μοντέλο είναι το καλύτερο, ώστε να το εφαρμόσουμε και στην Ελλάδα;
    2) Η διαδικασία αυτή θα επιβαρύνει οικονομικά τα καταλύματα ή το κράτος ή θα το κάνει ανιδιοτελώς και δωρεάν ο φορέας έκδοσης και διανομής;
    3) Ποιος φορέας ή οργανισμός ή συνδικαλιστική οργάνωση ή Σύλλογος ή Σύνδεσμος ή εταιρεία δικαιούται να αναλαμβάνει τη διαδικασία έκδοσης και χορήγησης των αυτοκόλλητων σημάτων:
    Γιατί ανατίθεται σε ένα συγκεκριμένο Σύνδεσμο, τον ΣΕΤΕ, μια υποχρεωτική διαδικασία για όλα τα τουριστικά καταλύματα στην Ελλάδα;
    Γιατί να μην έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν την έκδοση και διανομή, πανελλαδικά ή περιφερειακά, και άλλα επαγγελματικά σωματεία ή οργανισμοί ή ακόμη και εταιρείες;
    Με τη «χαριστική» αυτή ανάθεση, ουσιαστικά γίνεται αναγκαστική η εγγραφή στον ΣΕΤΕ κάθε Συλλόγου ή Ομοσπονδίας ή Συνομοσπονδίας τουριστικών καταλυμάτων, αλλιώς θα διαλυθούν, αφού δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τα μέλη τους στην αναγκαστική αυτή διαδικασία.
    Τι είναι όμως ο ΣΕΤΕ, για να εξαναγκαστούν όλα αυτά τα Σωματεία να εγγραφούν σε αυτόν; Σύμφωνα με το καταστατικό του (*), είναι απλώς ένα πρωτοβάθμιο Σωματείο του Αστικού κώδικα!
    Ούτε καν Επαγγελματικό σωματείο, ούτε καν Τριτοβάθμιο ή δευτεροβάθμιο!
    Ομοίως, δύο από τις Ενώσεις τουριστικών καταλυμάτων στις οποίες προβλέπεται από την τροπολογία ότι ο ΣΕΤΕ θα μπορεί να μεταβιβάζει το δικαίωμα έκδοσης και χορήγησης των αυτοκόλλητων σημάτων, δηλαδή τη ΠΟΞ και τη ΣΕΕΔΔΕ, δεν είναι επαγγελματικά σωματεία, όπως ο Ν.1712/87 ορίζει. Δηλαδή τα όργανα διοίκησης και των τριών αυτών Σωματείων, δεν έχουν προκύψει από αρχαιρεσίες στις οποίες διασφαλίζεται η δημοκρατικότητα της απλής αναλογικής που επιβάλλει ο Νόμος 1712 της 7/8.7.87 (Εκσυγχρονισμός επαγγελματικών οργανώσεων των εμπόρων, βιοτεχνών και λοιπών επαγγελματιών και άλλες διατάξεις. ΦΕΚ. Α' 115).
    Μήπως πρέπει η κυβέρνηση να καθορίσει μόνο τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι φορείς που θα διεκδικήσουν την ανάληψη μιας τέτοιας διαδικασίας, αντί να δίνει το «δαχτυλίδι» στον εκλεκτό ΣΕΤΕ;


    (*) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»
    (Όπως τροποποιήθηκε από την 17η Τακτική Γενική Συνέλευση, 21.04.2010)
    ΙΔΡΥΣΗ - ΤΙΤΛΟΣ - ΕΔΡΑ – ΣΚΟΠΟΣ
    ΑΡΘΡΟ 1
    Ιδρύεται με την παρούσα Πράξη, Σωματείο, η οργάνωση, η λειτουργία, η διοίκηση και η δράση γενικότερα του οποίου θα διέπονται από αυτό το Καταστατικό καθώς και τις οικείες διατάξεις του Αστικού Κώδικα και της υπόλοιπης σχετικής νομοθεσίας.
    ΑΡΘΡΟ 2
    Η επωνυμία (τίτλος) του Σωματείου είναι: «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - Σ.Ε.Τ.Ε.». Για τις σχέσεις του με την αλλοδαπή ο Σύνδεσμος θα χρησιμοποιεί τον παραπάνω τίτλο σε μετάφραση στην Αγγλική γλώσσα, δηλαδή "ASSOCIATION OF GREEK TOURISM ENTERPRISES".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *