ροή ειδήσεων

Η ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ - ΦΩΤΟΣ


Αναγνώστης:
Δεν πιστεύω κύριε δήμαρχε και όλοι οι παρατρεχάμενοί σου να έχεις αντίρρηση...
σε αυτή την λαϊκή ρήση! Αν κρίνω από τα μέχρι τούδε αποτελέσματα, μάλλον μια από τα ίδια είσαστε όλοι σας εκεί παρά τις πομπώδεις προεκλογικές εξαγγελίες περί του αντιθέτου. Πάνω από μια εβδομάδα έχει να περάσει απορριμματοφόρο στο Φαληράκι στην περιοχή Καθαρά με αποτέλεσμα να ξεχειλίζουν οι κάδοι και να βλέπουμε εμείς οι «ιθαγενείς» αυτήν την αλγεινή εικόνα κάθε μέρα επειδή κάποιοι συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σου δεν κάνουν σωστά την δουλειά που τους πληρώνουμε. Αναθέσατε (ο Δήμος) την καθαριότητα σε ιδιώτες χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο και κυρώσεις φαντάζομαι. Ξέρετε μόνο να απειλείτε με πρόστιμα τους «ιθαγενείς» που σας πληρώνουν τον μισθό σας για την μη τήρηση των νόμων περί καθαριότητας και υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Εσείς τους τηρείτε αυτούς τους νόμους? Αρχίστε λοιπόν να εφαρμόζετε τον νόμο που εσείς βγάλατε από τους εαυτούς σας! Αφήστε τα ωραία σας γραφεία και κάνετε μια βόλτα μια ημέρα την εβδομάδα για να δείτε σε τι κατάσταση βρίσκεται το νησί. Ένα απίστευτο μωσαϊκό παράνομων και ακαλαίσθητων διαφημιστικών πινακίδων, αφισορρύπανση και σκουπίδια κατά μήκος των δρόμων. Αυτή είναι η εικόνα που αντικρίζουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες τους νησιού αυτού χρόνια τώρα. Θα σας πρότεινα λοιπόν να αντικαταστήσετε το σήμα κατατεθέν της Ρόδου που είναι το Ελαφάκι και το ρόδο με έναν …… «ξέχειλο σκουπιδοτενεκέ». Ταιριάζει μα την πίστη μου καλύτερα στην κατάντια που φέρατε όλοι εσείς οι ανίκανοι το νησί. Ένα συνεργείο καθάρισε την άνοιξη τον χώρο ανάμεσα στο πεζοδρόμιο και έκρινε σωστό να αφήσει τα κλαδιά και τα χόρτα να σαπίζουν μήνες τώρα μερικά μέτρα παραπέρα. Περνάνε κάποια φορτηγά με τρεις (!!!) υπαλλήλους μέσα και δεν σταματάνε να τα πάρουν. Κλαδεύουμε εμείς οι εθελοντές κάτοικοι της περιοχής τα δέντρα στην παραλία και τις πικροδάφνες του δήμου και περνάνε πάνω από 2 μήνες για φιλοτιμηθούν να τα μαζέψουν. Οδοκαθαριστή έχουμε να δούμε για πάνω από 4 χρόνια. Κατά τα άλλα, απειλείτε με πρόστιμα και εισπράττετε κάθε μήνα ανελλιπώς τα τέλη καθαριότητας από τους «ιθαγενείς». Οσο δε για τις περιβαλλοντολογικές οργανώσεις και οικολογικούς συλλόγους, φαίνεται ότι η καθαριότητα και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος δεν είναι στις προτιμήσεις τους!!! Αλλά ξέχασα….. για όλα αυτά, μας φταίνε οι κακοί Γερμανοί και ο Φούχτελ που όχι μόνο δεν μπορέσαμε έως σήμερα να οργανώσουμε ένα κράτος αποτελεσματικό προς τον πολίτη, αλλά ούτε (τα αυτονόητα) τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ δεν μπορούμε να μαζέψουμε και θέλετε να χτίσετε και τον Κολοσσό τρομάρα σας!!!!

Ορφανίδης Δ.





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/11/14 12:40

    Φιλε,αυτη τη γλωσσα δεν την καταλαβαινουν δυστυχως.Ισως αν τα ελεγες γρυλιζοντας να μπορουσες να συννενοηθεις μαζι τους.Το καθε ον σε αυτον τον πλανητη θελει και την δικια του γλωσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/11/14 14:14

    δεν υπαρχει προσοπικο και ο δημος ροδου εχει μονο ενα αποριματοφορο για 4 περιφερειες . ο ιδιοτης απο την αρχη του μηνα εχει σταματησει τα μισα δρομολογια λογο ληξεις της σημβασης . Που να δεις και απο τον ιανουαριο που σταματανα και η συμβασιουχη της καθαριοτητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/11/14 16:04

    Μόνο ο Χατζής είχε καταφέρει να βάλει ταξη στην καθαριοτητα και να καινοτομησει με τους υπογειους καδους , τωρα που ανελαβαν ιδωτες την βαψαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/11/14 18:18

      Αν θεωρείς τους 3-4 υπόγειους κάδους που έβαλε ΜΟΝΟ στην πόλη της Ρόδου (και πουθενά αλλού) σαν παράδειγμα (βιτρίνα), θα σε απογοητεύσω.... Μόνο στο κέντρο της πόλης μπήκαν για εντυπωσιασμό και μόνο. Τα υπόλοιπα χωριά και συνοικίες βρωμούσαν από τα σκουπίδια. Δεν έχεις παρά να κάνεις μια αναδρομή στις δημοσιεύσεις της εποχής με τα παράπονα των πολιτών για να το διαπιστώσεις.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος9/11/14 19:32

    Θα ήθελα και εγώ ώς κάτοικος της Ρόδου και πρώην κάτοικος εξωτερικού να πω την άποψή μου.
    Νομίζω ότι δεν φταίει μόνο ο δήμαρχος για την εικόνα του νησιού αλλά έχουμε και εμείς ευθύνη σε ότι συμβαίνει.Εδώ στην Ελλάδα έχουμε την απαίτηση εμείς να βρωμίζουμε και ο δήμος να καθαρίζει.
    Αυτό είναι όμως αδύνατο να γίνει γιατί ο κάθε πολίτης θα ήθελε και εναν υπάλληλο. Όσο για τις φωτογραφίες δεν βλέπω κάτι το περίεργο,υπάρχει από ένας κάδος στο σημείο για να γεμίζει και να περνάει το απορριμματοφόρο να τον αδειάζει, γι' αυτό το σκοπό υπάρχει άλλωστε. Δεν βλέπω ποσότητα απορριμμάτων 'εξω από τον κάδο εκτός από πεσμένους κάδους, που θα μπορούσε ο κύριος του δημοσιεύματος να τους σηκώσει αλλά περιμένει να το κάνει ο δήμος (μάλλον έτσι θα είναι το σωστό).Οσο για τον εθελοντισμό νομίζω γίνεται με λάθος τρόπο, χωρίς προγραμματισμό π.χ. δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να κλαδεύει οτι γουστάρει χωρίς να συντονίζεται από την αρμόδια υπηρεσία και να περιμέναμε να μαζέψουν αυτη την ποσότητα που θα δημιουργηθεί σε διάφορα σημεία.Ο δήμος φταίει στο ότι δεν εφαρμόζονατι οι νόμοι (ναι και με πρόστιμο) όπως σε δήμους του εξωτερικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10/11/14 15:22

    Σαν κάτοικος του εξωτερικού μάλλον απουσιάζεις πολύ από την πραγματικότητα για να διαβάζεις τα χιλιάδες δημοσιεύματα διαμαρτυρίας για την καθαριότητα του τόπου αυτού. Οσο για το αν θα μπορεί ο καθένας να σηκώνει μόνος του τους κάδους αυτούς που ζυγίζουν πάνω από 100 κιλά ο καθένας, φυσικά και δεν είναι δουλειά του κάθε διαμαρτυρόμενου πολίτη να το κάνει, αλλά ΚΑΘΗΚΟΝ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του δήμου που πληρώνεται και δεν ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ την συχνή και έγκαιρη αποκομιδή τους. Οσο για τον ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ συντονισμό εθελοντισμού, απλούστατα δεν ΥΠΑΡΧΕΙ γιατί αν δεν τα κάνουν οι εθελοντές, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ από την μεριά του δήμου. Πέρνα κατά μεριά μας να δεις σε τι τριτοκοσμικές συνθήκες ζουν οι κάτοικοι με τα λασπόνερα σε μόνιμη βάση λόγω ανυπαρξίας συστήματος απομάκρυσνης ομβρίων υδάτων, τα χόρτα να ξεπερνούν το 1 μέτρο στα πεζοδρόμια και τα σκουπίδια βουνά σε ξέχειλους κάδους γιατί τα απορριμματοφόρα περνούν 2-3 φορές τον μήνα...... όπως και στο εξωτερικό που ζεις εσύ φαντάζομαι!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *