ροή ειδήσεων

Γιατί πονάνε τα κόκαλά μου όταν αλλάζει ο καιρός;


Πριν καιρό είχα σπάσει το πόδι μου. Από τότε κάθε φορά που έχει παραπάνω υγρασία και κρύο, πονάω αρκετά σε αυτό το σημείο...
Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό? Μπορώ να κάνω κάτι για να μην πονάω? Ισχύει αυτό που λένε οτι πονάνε τα κόκαλά μας όταν αλλάζει ο καιρός? Ευχαριστώ"

Η ερώτηση αναγνώστριας. Την απάντηση μας έδωσε ο κος Γιώργος Λυρίτης, ομότιμος καθηγητής Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Αθηνών:

Οι απότομες αλλαγές της βαρομετρικής πίεσης που συμβαίνουν με τις μεταβολές των καιρικών συνθηκών μπορεί να προκαλέσουν συγκέντρωση νερού σε παλιότερες ουλές, όπως είναι τα παλιά κατάγματα. Η συγκέντρωση του νερού χαρακτηρίζεται πάντα από αύξηση των τοπικών πόνων. Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό ότι τα άτομα που έχουν παλιά κατάγματα αντιλαμβάνονται τις καιρικές μεταβολές σαν τοπικό πόνο στην περιοχή του κατάγματος.

Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία και πρόληψη αυτών των πόνων, εκτός από τοποθέτηση θερμών επιθεμάτων (κομπρέσες), όταν ο καιρός αλλάζει, πάνω στην περιοχή του παλαιού κατάγματος, καθώς επίσης και τη χρήση κοινών αναλγητικών με παρακεταμόλη.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *