ροή ειδήσεων

CNN: Οι τζιχαντιστές απέχουν 200 μίλια από την Κρήτη!


Περισσότεροι από 800 τζιχαντιστές εκπαιδεύουν νέου μαχητές σε δώδεκα στρατόπεδα της πόλης Derna... Οι μαχητές επωφελούνται από το πολιτικό χάος για να επεκτείνουν με ραγδαίους ρυθμούς την παρουσία τους στη Δύση.
Η μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους κυματίζει σε κυβερνητικά κτίρια, τα οχήματα της αστυνομίας φέρουν τα διακριτικά της οργάνωσης, το τοπικό στάδιο ποδοσφαίρου χρησιμοποιείται για δημόσιες εκτελέσεις. Κι όμως, η εικόνα δεν προέρχεται από μία πόλη της Συρίας ή του Ιράκ αλλά από μία στις ακτές της Μεσογείου, στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το CNN, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους την πόλη Derna, πληθυσμού περίπου 100.000 ατόμων, όχι μακριά από τα αιγυπτιακά σύνορα και μόλις 200 μίλια από τις νότιες ακτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πιο κοντικό σημείο την... ελληνική Κρήτη (σύμφωνα και με το χάρτη).

Οι μαχητές επωφελούνται από το πολιτικό χάος για να επεκτείνουν με ραγδαίους ρυθμούς την παρουσία τους προς τη Δύση, κατά μήκος της ακτής, αναφέρουν πηγές στο CNN.

Οι ίδιες πηγές λένε πως περίπου 800 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους λειτουργούν δώδεκα στρατόπεδα στις παρυφές της πόλης καθώς και μεγάλες εγκαταστάσεις στα κοντινά Green Mountains, όπου εκπαιδεύονται οι μαχητές από τη βόρεια Αφρική.

«Το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί σοβαρή απειλή για τη Λιβύη. Βρίσκονται καθ’οδόν για τη δημιουργία ενός ισλαμικού εμιράτου στην ανατολική Λιβύη», αναφέρει στο CNN ο Noman Benotman, πρώην Λίβυος τζιχαντιστής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε ηχητικό του μήνα την περασμένη εβδομάδα ο Μουτζαχεντίν της Λιβύης απείλησε τους «κοσμικούς και τους βουλευτές και τους πυλώνες τους από την αστυνομία και τον στρατό» ότι προετοιμάζουν για αυτούς «ένα από τα πιο πικρά ποτήρια και το χειρότερο θάνατο».

Η νέα πτέρυγα του ISIS στην πόλη Derna αυτοαποκαλείται «Barqa» και αποτελεί ένα επαρχιακό τμήμα των τζιχαντιστών. Οι τζιχαντιστές λιβυκή υποκατάστημα της ISIS έχει αποκτήσει έλεγχο σε αρκετά σημαντικά σημαία της πόλης, όπως στα δικαστήρια, σε όλα τα διοικητικά κτήρια, αλλά και στο τοπικό ραδιόφωνο. «Η Derna σήμερα, όπως και η Ράκα, είναι το προπύργιο των τζιχαντιστών στη Λιβύη», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Benotman στο CNN.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/11/14 15:46

    Οι τζιχαντιστες δεν απεχουν 200 μιλια απο την Ελλαδα.Ειναι ηδη μεσα στην Ελλαδα,διπλα στο σπιτι σας,διπλα στα παιδια σας που πηγαινουν σχολειο,διπλα στα παιδια σας στο σχολειο και στο θρανιο,και εξω απο τις εκκλησιες οπου μαζευεστε καθε τοσο για τις θρησκευτικες σας δραστηριοτητες.Εκτος απο αυτους ,καθημερινα,το ναυτικο μας μας εφοδιαζει με καραβιες καινουργιους.Οποτε μην φοβαστε.Οτι ηταν να παθετε το παθατε,ή θα το παθετε πολυ συντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/11/14 08:21

    Έτσι ακριβώς ! Καληνύχτα Έλληνες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *