ροή ειδήσεων

IPK: +5% o τουρισμός διεθνώς το 2015!!!



Συνέχιση της ισχυρής ανάπτυξης του Τουρισμού και το 2015, που θα κυμανθεί... μεταξύ 4 και 5%, δίνει η εξειδικευμένη στον τουρισμό εταιρία συμβούλων IPK INTERNATIONAL, σε ανακοινώσεις που έκανε στο 22ο Φόρουμ του Παγκόσμιου Τουριστικού Παρατηρητηρίου (World Travel Monitor) που διεξήχθη στην Πίζα της Ιταλίας.
Tα αποτέλεσματα του Παρατηρητηρίου θα δημοσιοποιηθούν από τη διεθνή τουριστική έκθεση ITB του Βερολίνου, τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου.
Παρά τις εθνικές κρίσεις, ο Τουρισμός μετά την αύξηση 4,5% που σημειώνει το 2014, θα συνεχίσει να κινείται σε ρυθμούς ανάπτυξης και, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της IPK International, Rolf Freitag, μιλώντας στο Φόρουμ, «η τουριστική βιομηχανία παραμένει εκτός του πεδίου της κρίσης ακόμα και σε αυτές τις περιόδους αναταραχών».
Με βάση τις έρευνες τάσεων του World Travel Monitor, η IPK προβλέπει ότι ο Παγκόσμιος Δείκτης Εμπιστοσύνης το 2015 θα αυξηθεί κατά 4% και ότι η παγκόσμια αγορά διεθνών ταξιδίων θα σημειώσει ισχυρή ανάπτυξη.
Από το 2010 έως το 2014, οι εγχώριες αγορές ταξιδίων σε όλο τον κόσμο επέστρεψαν στα επίπεδα προ πενταετίας.
Σϋμφωνα με το ΙΡΚ:
- Σε παγκόσμια βάση, το 2014 οι ξένες τουριστικές αγορές κατέγραψαν ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη, της τάξης του 4,5%.
- Στη διάρκεια της πενταετίας αυτής, η τουριστική αγορά κατέγραψε 980 εκατ. ταξίδια (αύξηση 28%). - Οι κερδισμένοι του 2014 ήταν τα ιδιωτικά καταλύματα και οι κρατήσεις μέσω κινητών τηλεφώνων. - Το διαδίκτυο συνεχίζει να αναπτύσσεται ως ένα μέσο πληροφόρησης και διαχείρισης κρατήσεων. - Οι κρατήσεις μέσω του διαδικτύου, καταλαμβάνουν μερίδιο 66% και ρυθμό ανάπτυξης 7%, και, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο προσεγγίζουν τα όρια διεύρυνσής τους.
- Το μερίδιο αγοράς των κρατήσεων σε τουριστικά πρακτορεία έχει σταθεροποιηθεί στο 24%.
- Η νέα τάση της ανταλλακτικής οικονομίας στα ιδιωτικά καταλύματα και στις ενοικιάσεις εξοχικών κατοικιών έχει εξαπλωθεί σημαντικά.
- Μέσα στην τελευταία πενταετία οι διακοπές city break αυξήθηκαν κατά 58% και τα ταξίδια περιπέτειας κατά 32%, αποτελώντας δυο από τις μορφές τουρισμού με τα μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά.
- Η αγορά διακοπών σε παραθαλάσσιους προορισμούς κατέγραψε αύξηση της τάξης του 18%, η οποία οφείλεται κυρίως στους ταξιδιώτες από την Ανατολική Ευρώπη.
- Η αγορά συνεδρίων επίσης κατέλαβε ένα συνεχώς αυξανόμενο μερίδιο στην αγορά των επαγγελματικών ταξιδίων, ενώ η αγορά των παραδοσιακών επαγγελματικών ταξιδίων σημείωσε απώλειες.
Επιπροσθέτως, το 2014, σημειώθηκε απότομη αύξηση στις κρατήσεις μέσω κινητών με την Κίνα να βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης με αύξηση πάνω από 10%. Ακολούθησαν οι ΗΠΑ (7%) και η Ιαπωνία (5%). Μάλιστα, στην Κίνα το 95% όσων ταξιδεύουν στο εξωτερικό, βασίζεται σε συμβουλές που εντοπίζουν στα social media, σε πόρλα, μπλογκς και φόρουμ στο διαδίκτυο, τα οποία έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή στο σχεδιασμό των ταξιδίων.

Πηγή: ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *