ροή ειδήσεων

Η Lenovo εξαγόρασε τον τομέα κινητής τηλεφωνίας της Motorola από τη Google



Η κινέζικη εταιρεία Lenovo ολοκλήρωσε την εξαγορά του τομέα κατασκευής και συντήρησης κινητών τηλεφώνων της Motorola, ο οποίος ανήκε στην αμερικανική Google, σύμφωνα με το BBC...


Η απόκτηση του τμήματος κινητών τηλεφώνων της Motorola σημαίνει πλέον οι 3.500 υπάλληλοι της εταιρείας (εκ των οποίων οι 2.800 βρίσκονται στις ΗΠΑ) θα εργάζονται για τη Lenovo.

Η Lenovo τόνισε σε ανακοίνωσή της, ότι η κίνηση την καθιστά πλέον την τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως μετά την Apple και τη Samsung.

Με τον τρόπο αυτό, η επίσης κινεζική Xiaomi «υποχωρεί» στην τέταρτη θέση σε παγκόσμια κλίμακα.

Εδώ και ένα χρόνο, η Motorola κατόρθωσε να σημειώσει αξιοπρόσεκτη επιτυχία σε πωλήσεις με τα σχετικά προσιτά σε τιμή μοντέλα της από τη σειρά Moto G.

Παράλληλα, εδώ και λίγο καιρό, η Motorola εισήλθε στο χώρο των «έξυπνων» συσκευών που φοριούνται από τους χρήστες με την κυκλοφορία του «έξυπνου» ρολογιού Moto 360.

Επίσης, η εταιρεία έχει ανακοινώσει, ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει η πρώτη της συσκευής της σειράς Nexus της Google (για την ίδια σειρά έως τώρα κυκλοφορούσαν συσκευές της νοτιοκορεατικής LG).

Πρόκειται για ένα "phablet" (κάτι μεταξύ «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου και υπολογιστή - ταμπλέτα) με οθόνη έξι ιντσών το οποίο θα «τρέχει» με το εξελιγμένο λογισμικό Android 5.0.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *