ροή ειδήσεων

"Ουρές" στον Λευκό Πύργο για ένα πιάτο μπριάμ! [video]



Ένα λαχταριστό γεύμα με ολόφρεσκες πρώτες ύλες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι...
επισκεφθούν μέχρι τις 4 το μεσημέρι την πλατεία του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη. Παρά τον βροχερό καιρό δεκάδες ήταν εκείνοι που συγκεντρώθηκαν από το πρωί στο Λευκό Πύργο για να παραλάβουν ένα πιάτο μπριάμ.
Η Ένωση Αρχιμαγείρων Θεσσαλονίκης ετοιμάζει από το πρωί ένα γιγάντιο μπριάμ από στραβά καρότα, άσχημες πατάτες και κολοκυθάκια με... «χαρακτήρα». Πρόκειται για προϊόντα που λόγω της εμφάνισής τους δεν έφτασαν ποτέ στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Στόχος της δράσης είναι η καταπολέμησης της σπατάλης.
Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του «Με-Νου για 5.000» που οργανώνει η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση Feedback, σε συνεργασία με το Μπορούμε, το WWF Ελλάς, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και άλλους φορείς. Υπολογίζεται ότι το γεύμα θα επαρκέσει για 5.000 πολίτες οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να παραλάβουν δωρεάν ένα πιάτο μπριάμ, σαλάτα και φρουτοσαλάτα.



Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου το 30% της αγροτικής παραγωγής, εκατομμύρια τόνοι φρέσκων φρούτων και λαχανικών, μένουν ανεκμετάλλευτα στο χωράφι επειδή δεν πληρούν τις προδιαγραφές του χονδρεμπορίου σχετικά με την όψη του προϊόντος, εξαιτίας του υψηλού κόστους συγκομιδής σε σχέση με το προσδοκώμενο κέρδος ή επειδή απλώς περισσεύουν.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *