ροή ειδήσεων

Παράνομο 1 στα 5 τσιγάρα που καταναλώνονται στην Ελλάδα


Ποιες μάρκες κάνουν θραύση... λαθραία
Παράνομο είναι 1 στα 5 τσιγάρα που καταναλώνονται στην Ελλάδα... σύμφωνα με έρευνα της AC Nielsen...

Όπως επισημαίνεται σε κοινή ανακοίνωση των εταιρειών Παπαστράτος, British American Tobacco Hellas, Japan Tobacco International, Imperial Tobacco Hellas, Καπνοβιομηχανία Καρέλια και ΣΕΚΑΠ, έρευνα της Nielsen που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2014 σε 20 πόλεις της χώρας με τη μέθοδο της συλλογής χρησιμοποιημένων πακέτων κατέδειξε ότι το φαινόμενο του παράνομου εμπορίου τσιγάρων, έφτασε στο 20,8% από 19,5% στην αντίστοιχη μέτρηση του 2013.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας το παράνομο εμπόριο τσιγάρων εξακολουθεί να αυξάνεται στην Αθήνα, το Περιστέρι, τη Λάρισα, τον Βόλο, το Ηράκλειο, την Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα. Από την έρευνα επίσης φαίνεται ότι η συντριπτική πλειονότητα (7 στα 10) των παράνομων τσιγάρων είναι illicit whites, τα οποία αποτελούν μια αναδυόμενη μορφή παράνομων τσιγάρων, που παράγονται με μοναδικό στόχο την παράνομη διακίνησή τους, κάτι που είχε αναδειχθεί και από την έκθεση SUN Report της KPMG για το 2013.

Συνολικά 3,9 δισεκατομμύρια παράνομα τσιγάρα καταναλώθηκαν το 2013 στη χώρα μας (4 φορές περισσότερα από το 2009 που ήταν 1 δισ. παράνομα τσιγάρα) τα οποία υπολογίζεται ότι στέρησαν τα δημόσια ταμεία από έσοδα περίπου 565 εκατ. ευρώ αλλά και χιλιάδες θέσεις εργασίας από τον κλάδο.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *