ροή ειδήσεων

Στους 11 οι νεκροί του Norman Atlantic



Στους 11 έφτασε ο αριθμός των βεβαιωμένα νεκρών στο Norman Atlantic,... σύμφωνα με την ιταλική Ακτοφυλακή, ενώ σύγχυση εξακολουθεί να επικρατεί σε σχέση με τον αριθμό τόσο των επιβαινόντων όσο και των διασωθέντων του μοιραίου πλοίου.

Το αλαλούμ οφείλεται στο γεγονός ότι, όπως εκτιμάται, στο πλοίο υπήρχαν λαθρεπιβάτες, καθώς και υπεράριθμοι που δεν έχουν συμπεριληφθεί στην επίσημη λίστα.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μπάρι, οι επιβαίνοντες στο πλοίο ήταν συνολικά 499. Εξ αυτών, οι 478 ήταν επισήμως οι επιβάτες, τρεις τουλάχιστον ήταν λαθρεπιβάτες, ενώ υπήρχαν και 18 υπεράριθμοι (overbooking). Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι οι λαθρεπιβάτες ήταν δύο Αφγανοί και ένας Σύρος, ένας εκ των οποίων έχει ήδη ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Η εισαγγελία του Μπάρι, επισημαίνει ότι εφόσον «έχει επιβεβαιωθεί» η παρουσία λαθρεπιβατών στο πλοίο, εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να εντοπιστούν εντός του ναυαγίου και άλλοι νεκροί, πέραν των επιβεβαιωμένων θυμάτων.

Εν τω μεταξύ, αργά σήμερα το απόγευμα αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι του Μπρίντιζι το στρατιωτικό πλοίο San Giorgio μεταφέροντας περίπου 200 διασωθέντες.

Βοήθεια από την Αλβανία ζητούν οι Ιταλοί
Τη συνδρομή των αλβανικών αρχών για την κατάσχεση του πλοίου Norman Atlantic και ό,τι υπάρχει μέσα σ' αυτό, καθώς και για τη διεξαγωγή των σχετικών ανακρίσεων, ζήτησε από τη Γενική Εισαγγελία της Αλβανίας η εισαγγελία Πρωτοδικών του Μπάρι της Ιταλίας.

Το πλοίο βρίσκεται στα αλβανικά χωρικά ύδατα, αλλά φέρει ιταλική σημαία και ο καπετάνιος είναι Ιταλός.

Από το Γραφείο της Γενικής Εισαγγελίας της Αλβανίας ανακοινώθηκε, σήμερα, ότι διεξάγονται ήδη όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να παρασχεθεί άμεσα κάθε δυνατή βοήθεια στις ιταλικές δικαστικές αρχές σε ό,τι αφορά την έρευνα για τη ναυτική τραγωδία με το Norman Atlantic.

Η Ιταλία ζητά να αποσυρθεί το Norman Atlantic στις ιταλικές ακτές προκειμένου να διεκπεραιωθούν εκεί όλες οι απαραίτητες ανακρίσεις για την τραγωδία.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *