ροή ειδήσεων

ΒΟΜΒΑ: Εκτός ψηφοφορίας η Χρυσή Αυγή και εκλογή Προέδρου με 170 βουλευτές!



Ρηξικέλευθη δημόσια πρόταση για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με 170 βουλευτές.... υπέβαλε ο Σταύρος Τσακυράκης...



Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών σε κείμενο που ανήρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο ξεκαθαρίζει ότι δεν μιλά για μη υπολογισμό των ψήφων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αφού το Σύνταγμα ξεκάθαρα ορίζει στην τρίτη ψηφοφορία «πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών», δηλαδή 180 βουλευτές, και η τυπική αυτή προϋπόθεση δεν μπορεί να ξεπεραστεί.

Ο κ. Τσακυράκης προτείνει ουσιαστικά μια πολιτική συμφωνία απομόνωσης της Χρυσής Αυγής, ώστε να μην γίνεται το ακροδεξιό κόμμα καθοριστικός παράγοντας των πολιτικών εξελίξεων.

«Νομίζω ότι όπως θα έπρεπε να ντρεπόμαστε αν εκλεγόταν Πρόεδρος με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, το ίδιο πρέπει να ντρεπόμαστε αν με τις ίδιες ψήφους αποτραπεί η προεδρική εκλογή και οδηγηθούμε σε βουλευτικές εκλογές» τονίζει ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, προτείνοντας στα κόμματα του πολιτικού τόξου μια «συμφωνία κυρίων» ενόψει της δεύτερης ψηφοφορίας, που θα αποκλείει να προσμετρηθούν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής είτε υπέρ είτε κατά της εκλογής.

«Να κρίνει η δεύτερη ψηφοφορία την εκλογή ή μη του Προέδρου»

Πως θα γίνει αυτό; Όπως εξηγεί ο ίδιος, οι δημοκρατικές δυνάμεις μπορούν να συμφωνήσουν ότι η δεύτερη ψηφοφορία, στις 23 Δεκεμβρίου, θα είναι η αποφασιστική και η καθοριστική για την εκλογή Προέδρου.

Οι υπολογισμοί, λοιπόν, θα γίνουν με βάση τον αριθμό 282 (300 βουλευτές μείον 18 που είχε εκλέξει η Χρυσή Αυγή το 2012, δηλαδή συμπεριλαμβανομένων και των δυο που ανεξαρτητοποιήθηκαν). Τα 2/3 του αριθμού αυτού -που απαιτούνται για να βγει Πρόεδρος- είναι οι 170 βουλευτές, ενώ αντιστοίχως τα 2/5 που απαιτούνται για να μη βγει Πρόεδρος είναι οι 113 βουλευτές.

«Αν η υποψηφιότητα Δήμα συγκεντρώσει 170 ψήφους στη δεύτερη ψηφοφορία, χωρίς φυσικά καμία χρυσαυγίτικη ψήφο, τότε η Βουλή πρέπει να αναγνωρίσει ότι συγκέντρωσε ουσιαστικά την απαιτούμενη πλειοψηφία. Αντιστοίχως, αν υπάρξουν 113 ψήφοι εναντίον της υποψηφιότητας Δήμα, χωρίς καμία χρυσαυγίτικη εννοείται, η Βουλή οφείλει να αναγνωρίσει ότι η υποψηφιότητα απέτυχε και πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές» ξεκαθαρίζει ο ίδιος.

Επί της ουσίας, αν έχει υπάρξει συμφωνία, η «ηττημένη» πλευρά στην τρίτη ψηφοφορία θα προσχωρήσει στην πλειοψηφία έτσι ώστε είτε να αναδειχθεί Πρόεδρος με 180 ή περισσότερες ψήφους είτε να μην εκλεγεί και να οδηγηθούμε σε εκλογές.



«Δεν πρόκειται περί τρικ ή αλχημείας»

Ο κ. Τσακυράκης, μιλώντας στο star.gr, υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται για τρικ παρά για καθαρή πολιτική συμφωνία: «Επειδή παρεξηγήθηκε από αρκετούς η πρόταση μου, ξεκαθαρίζω ότι δεν πρόκειται περί τρικ ή αλχημείας. Εκφράζω καθαρά την πρόθεση να αντιμετωπιστεί πολιτικά η Χρυσή Αυγή με μια πολιτική συμφωνία αντιμετώπισής της».

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου τονίζει ότι η πρόταση του είναι προσωπική και δεν εκφράζει το Ποτάμι, του οποίου είναι στέλεχος, ενώ εκτιμά ότι δύσκολα θα γινόταν -υπό τις παρούσες συνθήκες- αποδεκτή μια τέτοια συμφωνία.

«Τα δημοκρατικά κόμματα έχουν συμφωνήσει στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής με πολιτική απομόνωση σε άλλα θέματα. Πχ. στην εκλογή αντιπροέδρου της Βουλής. Γιατί όχι και εδώ λοιπόν; Θέλουμε τη Χρυσή Αυγή ως παράγοντα των πολιτικών εξελίξεων; Το θέμα με τις ψήφους του ακροδεξιού κόμματος θα το αντιμετωπίσουμε, όπως φαίνεται, και μελλοντικά» υπογραμμίζει ο ίδιος.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/12/14 01:54

    Αν όμως η Χ.Α ψήφιζε υπέρ του προέδρου όλα μέλι γάλα !!! ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΜΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/12/14 05:53

    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/12/14 09:01

    Ακομα ενας ΕφιαλτηςΑτομα που ζουν στο σκοταδι και ροκανιζουν τα θεμελια της δημοκρατιας."Δημοκρατια ειναι να ακολουθειται η αποφαση των περισσοτερων-εκτος αν αυτη δεν ειναι προς το συμφερον μας"κατα τον "καθηγητη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/12/14 17:55

    Εγω σαν ψηφοφορος των ΑΝΕΛ προτρεπω τον καθε πολιτη που αισθενεται πατριωτης να απομονωσει καθε ψηφοφορο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ γιατι αυτοι ειναι οι εφιαλτες που εδωσαν την δυναμη στους ξενοδουλους αφεντες τους να καταστρεψουν την χωρα σε καθε επιπεδο ,απομονωστε τους τοσο στον επαγγελματικο στον κοινονικο ακομα και στον συγγενικο κυκλο ,καντε τους να ντρεπωνται που στηριζουν αυτο το αντιδημοκρατικο εξαβλωμα των ξενων συμφερωντων.καντε τους να κυκλοφορουν με σκυμενο το κεφαλι και να πηγαινουν τοιχο τοιχο φυλασωντας τον κωλο τους .εφτασε η ωρα που θα παρετε τον μπουλο για 100 χρονια αλητες .ε ρε γλεντια με τα σαφρακιασμενα κωλερακια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/12/14 17:55

      ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΧΡΥΣΗ?

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος22/12/14 02:28

    ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ? !!!! ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 18 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ ΑΠ ΤΟ ΛΑΟ!!! ΟΙ 50 ΤΗΣ ΝΔ ΕΙΝΑΙ BONUS ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!!! ΑΝ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΤΔ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΜΕ 1002 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΟΛΠΑ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑ,ΘΑ ΠΑΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ 80 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑ ΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΞΑΓΡΙΩΘΕΙ,ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΧΑ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΑΒΑΝΙ! ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙ ΑΥΤΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ??? ΑΙΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΕΤΕ ΠΑΡΑΧΕΣΕΙ!ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΙ ΑΣ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΑΣ! ΑΙΣΧΟΣ ΠΙΑΑΑΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/12/14 21:15

    ακριβώς. Αρκεί να μείνουν στην εξουσία. Δεν τους ενδιαφέρει για πολύ, ούτε θα ήθελαν να ξαναβγούν. Αλλωστε όσα κάνουν είναι τόσο άθλια και καταδικαστέα που αν τους ενδιέφερε να παραμείνουν δεν θα τα έκαναν, Απλό είναι. Απλώς θέλουν να εξοφλήσουν συμβόλαια θανάτων από χιλιάδες αυτοκτονίες που ήταν δικό τους κατασκεύασμα, και δεν ήταν γιατί οι άνθρωποι αυτοκτόνησαν λόγω κρίσεως. Οι περισσότερες αυτοκτονίες είναι στημένες γιατί παίζεται ένα χοντρό παιχνίδι για το οποίο κανένας δεν πρέπει να μιλήσει. Τους σκοτώνουν εν ψυχρώ μέσω αστυνομικών αρχών, που βάζουν κάποιους κακόμοιρους αλλοδαπούς για να ταίσουν την οικογένειά τους, η φυλακή θα είναι διασκέδαση αφού θα έχουν προνομιακή μεταχείριση, κάνουν πως πιάνουν κάποιον λοιπόν για να βλέπει ο κόσμος ότι υπάρχει κίνηση αναζήτησης εγκλήματος. Η ίδια η συγκυβέρνηση σκοτώνει τους πολίτες της, γιατί κρύβεται ένα μυστικό που θα ταράξει το κόσμο ολόκληρο αν γίνει γνωστό. Κανένας δεν πρέπει να μιλήσει γιατί θα πάει κατευθείαν στο τάφο, Τις συμμορίες τους λοιπόν θέλουν να ικανοποιήσουν. Θέλουν και άλλα μνημόνια μόνο και μόνο γι αυτό το σκοπό, και μετά όπως είπα δεν τους ενδιαφέρει να ξαναβγούν. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι λίγος χρόνος ώσπου να πάρουν κι άλλα και να εξοφλήσουν τους μασόνους τους. Κάποτε θα αποδειχθεί. Είναι εγκληματίες στυγνοί, και υποκρίνονται με τα της δημοκρατίας, ώστε να τα σκεπάσουν. Καταδιώκουν όσους δεν είναι με τα ύπουλα συμφέροντά τους. Οσος κόσμος κάθεται και απολαμβάνει ως θεατής τα δρώμενα αυτά, έτσι πρεπει να κάθεται και τον έχουν καθοδηγήσει για το πως θα κάθεται και πολλοί με δώρα, αυτοκίνητα, σπίτια, κοκ. Ολα τα μνημόνια πήγαν σε τράπεζες ώστε μέσω αυτών να χορηγούνται ποσά στη πολιτική αλητεία τους και πελατεία τους. Αυτό συμβαίνει και αυτό θα αποκαλυφθεί έστω και αργά. Την ελλάδα την καθοδηγούν κάποιοι τούρκοι και τουρκάλες που εμπλέκονται σε συνομωτικά σχέδια με τα ελληνικά πολιτικά συμφέροντα. Να με θυμηθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/12/14 12:54

    Στους όρους που έχετε για τα σχόλια, έχετε και τον εξής.

    " Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται."

    Ποιος δίνει το δικαίωμα και μάλιστα σε καθηγητή συνταγματικού δικαίου να λέει ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΔΗΘΕΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ.

    Με ποιό δικαίωμα προτρέπει οποιονδήποτε να ΑΛΛΑΞΕΙ το σύνταγμα ΓΙΑΤΊ ΑΥΤΌΝ, ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΒΟΛΕΎΕΙ.

    Ποιός του δίνει το δικαίωμα να ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ με τα δικά του μέτρα και σταθμά, αν ένα κόμμα που εκλέχθηκε ΝΟΜΙΜΑ να αντιπροσωπεύει τους πολίτες που το εξέλεξαν στην βουλή, οτι μπορεί κάποιος γελοίος να λέει οτι μπορούν να τους αφαιρεσουν το δικαίωμα ψήφου, ή να να τους βγάλουν εκτός νόμου.

    Ποιος είναι αυτός που θα βγάλει εκτός νόμου 1.000.000 Ελληνες γιατί αυτό δεν βολεύει κάποιους ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ.

    Ποιός είναι αυτός που φτειάχνει νόμους σύμφωνα με το πως βολεύει τους κλέφτες και όχι τους νομοταγείς πολίτες.

    Κάτι τέτοια λαμόγια ψάχνουν, προκειμένου να θεωρούν ολους τους πολίτες ηλίθιους και τους εαυτούς τους ξύπνιους

    ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΓΕΛΟΙΟΙ ...( αν και το κύριοι πολύ σας πέφτει).
    ΤΑ ΚΕΛΙΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΝ, ΘΑ ΕΊΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ - ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. που κρίβονται μέσα από δήθεν τίτλους συνταγματολόγων.

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΣ ΕΦΤΑΣΕ.!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *