ροή ειδήσεων

Το μεγάλο ''στοίχημα'' αξίας $200 εκατ. του μοναδικού ομογενούς δισεκατομμυριούχου στην Αυστραλία



Eίναι ο πλουσιότερος Έλληνας της Αυστραλίας, ο μοναδικός ομογενής δισεκατομμυριούχος... κι ετοιμάζεται μέσα στο 2015 για τη “μεγαλύτερη επιτυχία της επιχειρηματικής του καριέρας”, όπως τουλάχιστον δηλώνει ο ίδιος...

Ο Κώστας Μακρής ή αλλιώς Con Makris, με καταγωγή από το Λυγουριό Επιδαύρου θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους ''παίκτες'' στο αυστραλιανό real estate και ετοιμάζεται από το νέο έτος για το μεγάλο ''στοίχημα'' στην καριέρα του, με μία επένδυση ύψους 200 εκατ. δολαρίων σε ένα από τα αναξιοποίητα, την τελευταία 25ετία, ακίνητα στην Αδελαϊδα, σε μία περιοχή που, κατά τον ίδιο, μοιάζει πολύ με το Κολωνάκι και το Σύνταγμα.

Τα σχέδιά του για το νέο project περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα, συγκρότημα διαμερισμάτων και χώρους αναψυχής- ψυχαγωγίας και θα ξεκινήσει μέσα στο επόμενο έτος. Οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να διαρκέσουν 12 μήνες και να δημιουργήσουν τουλάχιστον 700 θέσεις εργασίας. “Θα είναι ένας μοναδικός προορισμός, για τον οποίο όλη η κοινότητα της Αδελαϊδας θα είναι περήφανη και θα προσελκύει επισκέπτες από το εσωτερικό και το εξωτερικό”, δηλώνει ο κ. Μακρής, ο οποίος θεωρείται “από τους πιο δραστήριους και πολυμήχανους ομογενείς επιχειρηματίες”, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Νέος Κόσμος.

Το ακίνητο περιήλθε στην ιδιοκτησία του Makris Group το 2001 με προοπτική να ξεκινήσουν τα έργα το 2008, ωστόσο η οικονομική κρίση ανέτρεψε τα σχέδια του ομίλου, δεδομένου ότι τα διαμερίσματα δε θα ήταν εύκολο να πουληθούν. Τώρα, μία εξαετία μετά , το έδαφος είναι πιο πρόσφορο προκειμένου να ξεκινήσει η μεγαλύτερη επένδυση του ομίλου τα τελευταία χρόνια.

Ο Κώστας Μακρής έχει, μεταξύ άλλων, αυτή την στιγμή στην ιδιοκτησία του 14 εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία, ενώ δεν πάει πολύς καιρός που ο Ελληνοαυστραλός κροίσος αγόρασε την περίφημη Marina Mirage στο Κουίνσλαντ, ένα παραθαλάσσιο συγκρότημα, στην κοσμοπολίτικη Χρυσή Ακτή.

Ο ίδιος βρέθηκε στην Αυστραλία, όπου μετανάστευσε πρίν από 45 χρόνια, ξεκινώντας την πρώτη του δραστηριότητα στο λιανεμπόριο αρχικά με ένα παντοπωλείο και σήμερα είναι ένας από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες της Αυστραλίας. Σε παλιότερη συνέντευξή του μάλιστα είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να επενδύσει και στο real estate της Ελλάδας και δή στο τουριστικό real estate, αν και εφόσον φυσικά θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την ελληνική γραφειοκρατία, κάτι το οποίο, υπό τις παρούσες συνθήκες δε φαντάζει εφικτό...











Πηγή: newmoney.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *