ροή ειδήσεων

Λιγότερες εισφορές για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ έως το 2017 [ΟΛΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ]



Τη δυνατότητα να πληρώνουν λιγότερες εισφορές στον ΟΑΕΕ για επιπλέον δύο χρόνια... διατηρούν οι ασφαλισμένοι του ταμείου. Μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, η διοίκηση του ΟΑΕΕ εξέδωσε σήμερα και τη σχετική εγκύκλιο που δίνει οδηγίες για την εφαρμογή του μέτρου....


Η εγκύκλιος κατατάσσει τους ενδιαφερόμενους σε τρεις κατηγορίες: αυτούς που έχουν ήδη ασκήσει το δικαίωμά τους, αυτούς που έχουν ήδη υποβάλλει αίτημα το οποίο όμως βρίσκεται σε εκκρεμότητα και αυτούς που θα υποβάλλουν αίτημα από εδώ και στο εξής.

Ειδικότερα, η εγκύκλιος αναφέρει:

Όπως είναι γνωστό με τη διάταξη της παρ.5 του άρθρου 32 του Ν.4075/2012 δόθηκε η δυνατότητα στους ασφαλισμένους του Ο.Α.Ε.Ε., με αίτησή τους, να επιλέξουν την κατάταξή τους στην αμέσως κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία ή στη δεύτερη κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία κλάδου σύνταξης του Π.Δ. 5/2007 και να παραμείνουν σε αυτή έως 31.12.2014, εφόσον κατά την υποβολή της αίτησης δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και είναι ενήμεροι.

Με τις πιο πάνω σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις καθορίστηκαν η διαδικασία, ο τρόπος, τα όργανα
και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή της διάταξης.

Με πρόσφατη διάταξη της παρ.7 του άρθρου 55 του Ν.4310/2014 (ΦΕΚ258Α/8.12.2014) παρατείνεται ο χρόνος παραμονής στην επιλεγείσα κατηγορία, για δύο ακόμα έτη, έως 31.12.2016

Ασφαλισμένοι που θα παραμείνουν σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία έως 31.12.2016 κατατάσσονται αυτοδίκαια από 1.1.2017 στην κατηγορία που θα υπάγονταν αν δεν είχαν ασκήσει το δικαίωμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 5/2007.

Για την ομοιόμορφη εφαρμογή της νέας διάταξης από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του
Οργανισμού σας γνωρίζουμε τα εξής:

- Ασφαλισμένοι με ενεργό δικαίωμα κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία την 31.12.2014 θα αντιμετωπιστούν, ως προς την παράταση του χρόνου παραμονής τους στις επιλεγείσες κατηγορίες, μαζικά από την ΗΔΙΚΑ.

- Ασφαλισμένοι που επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, μπορούν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα (συν/να, νέα έντυπα αίτησης και Πράξης Κατάταξης).

- Αιτήσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα θα πρέπει να καταχωρηθούν άμεσα στο μηχανογραφικό σύστημα.

- Οι όροι και οι προϋποθέσεις άσκησης, συνέχισης και απώλειας του δικαιώματος που έχουν οριστεί με τις αρ.42/2012, 10/2013 και 23/2013 εγκύκλιες οδηγίες, εξακολουθούν να ισχύουν.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *