ροή ειδήσεων

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗ 2Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ



Τα ναι, τα όχι και τα ίσως της προεδρικής εκλογής...


Σε «γρίφο» εξελίσσεται η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με τις πολιτικές εξελίξεις να είναι καταιγιστικές.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετρούν εναγωνίως «κουκιά» αναζητώντας τον μαγικό αριθμό που θα τους επιτρέψει, να πάρουν το... εισιτήριο για την επόμενη ψηφοφορία.

Τι εννοούμε; Αν το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας είναι τόσο απογοητευτικό, όσο στην πρώτη, τότε είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις και δεν αποκλείεται και η ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών από τον Α. Σαμαρά.

Τα φώτα πέφτουν και πάλι στους 24 ανεξάρτητους βουλευτές, η ψήφος των οποίων θα αποτελέσει βαρόμετρο για την εκλογή ή όχι του Σταύρου Δήμα.

Ορισμένοι ανεξάρτητοι βουλευτές δήλωσαν πως ικανοποιήθηκαν από το διάγγελμα πρωθυπουργού και αναμένεται να αλλάξουν τη στάση τους, ενώ άλλοι επιφυλάχθηκαν να εξετάσουν την πρόταση.

Κυβερνητικές πηγές πάντως, βλέπουν ότι στη δεύτερη ψηφοφορία θα ψηφίσουν θετικά από 165 έως 170 βουλευτές.

Ο Βασίλης Οικονόμου που στην πρώτη ψηφοφορία είχε δηλώσει "παρών" έκανε γνωστό ότι θα ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα στη δεύτερη ψηφοφορία, ενώ στο ίδιο κλίμα είναι ο Παναγιώτης Μελάς και ο Γιάννης Κουράκος.

«Ναι» στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, λέει τώρα η Μίκα Ιατρίδη, γνωστοποιώντας την απόφασή της να υπερψηφίσει την κυβερνητική πρόταση στη σημερινή, δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Εξηγώντας ότι τις αποφάσεις της τις πήρε αφού μίλησε με πολλούς κατοίκους της Δωδεκανήσου και εισέπραξε το μήνυμα ότι λένε 'όχι' στην πολιτική αστάθεια και την αβεβαιότητα.

Κλειδί παραμένει τι θα πράξουν οι τρεις βουλευτές του κόμματος Νίκος Τσούκαλης, Θωμάς Ψύρρας και Νίκη Φούντα, που είχαν υπογράψει την πρωτοβουλία των οκτώ για την προεδρική εκλογή και τις εκλογές, η οποία συγκλίνει με την πρωτοβουλία Σαμαρά.

Μία αναφορά του Κώστα Γιοβανόπουλου αργά χθες το βράδυ στην Ολομέλεια, ερμηνεύθηκε ως μετατροπή της θέσης του υπέρ του Σταύρου Δήμα στη σημερινή ψηφοφορία. «Ξεπερνώ τη λάσπη και προσέρχομαι ελεύθερος αύριο (σ.σ. σήμερα) σε αυτό το κτίριο, χωρίς να φοβάμαι τίποτα. Γιατί είμαι ένας ελεύθερος άνθρωπος και αυτό το όραμα έχω για κάθε συνέλληνά μου, να είναι ελεύθεροι όλοι», είπε μεταξύ άλλων, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες θέλουν τον Γιώργο Κασαπίδη, να βρίσκεται και εκείνος κοντά στο ενδεχόμενο να ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα.

Αντίθετα, στο «παρών» επιμένει κατά δήλωσή του ο Βασίλης Καπερνάρος.

Την ίδια στάση, δηλαδή «παρών» έχει ξεκαθαρίσει ότι θα κρατήσει και ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Ο Βύρων Πολύδωρας δηλώνει ότι θα ψηφίσει παρών και στις 3 ψηφοφορίες, αν και κυβερνητικοί κύκλοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει γνώμη.

Από τους υπόλοιπους ανεξάρτητους βουλευτές, η Χρυσούλα Γιαταγάνα δεν αναμένεται να ψηφίσει θετικά, ο Χρήστος Αηδόνης θα ψηφίσει υπέρ του Στ. Δήμα, όπως και η Κ. Μάρκου.

Ο Μίμης Ανδρουλάκης εμμένει στην απόφαση για 3 «παρών», όπως αρνητικά θα ψηφίσει και ο Μάρκος Μπόλαρης. Ο Θεόδωρος Παραστατίδης ψήφισε "παρών" και το ίδιο αναμένεται να κάνει σήμερα

Η Θεοδώρα Τζάκρη ψήφισε "παρών" και το ίδιο αναμένεται να κάνει σήμερα, όπως και η Ραχήλ Μάκρή.

Αντίθετα, ο Γιώργος Νταβρής θα ψηφίσει το Σταύρο Δήμα, όπως και οι Λυκούδης, Ψαριανός, ενώ είναι πολύ πιθανό να ψηφίσουν θετικά και οι πρώην χρυσαυγίτες Μπούκουρας και Αλεξόπουλος.

Αρνητική στάση θα κρατήσουν ο Οδυσσέας Βουδούρης και ο Πάρις Μουτσινάς.

newsbomb.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/12/14 15:25

    den perimena pote i mika iatridi na proskinisi!kopelia mas pidixes!!trava tora koypi kai ante sto kalo kai esi !prodoses megalo komati tis genias soy!kai oxi gia argiriaaaa!!!den exeis anagei!alla giati!!!!giatii!!!!giati!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/12/14 18:44

    Einai megali i aplistia tous file alla min anxonese einai konta oi ekloges

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *