ροή ειδήσεων

3.000 παιδιά ζουν σε ιδρύματα, στην Ελλάδα της κρίσης


Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα από τον Συνήγορο για τα Δικαιώματα του Παιδιού:...

Ο αριθμός των ανηλίκων που απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό αγγίζει το 40%, ενώ, την ίδια στιγμή, αυξάνεται δραματικά και ο αριθμός των οικογενειών οι οποίες αναγκάζονται να στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα επειδή αδυνατούν να τους προσφέρουν τα απαραίτητα.

Για αυτά τα θλιβερά στοιχεία ενημέρωσε την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ο Γιώργος Μόσχος, Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

«Είναι σημαντικό τα παιδιά να μην απομακρύνονται από την οικογένεια για λόγους φτώχειας. Πρέπει να ενεργοποιήσουμε άλλους μηχανισμούς υποστήριξης της οικογένειας που αδυνατεί να ανταποκριθεί οικονομικά και να ενισχυθεί ο θεσμός της αναδοχής ώστε τα παιδιά να ζουν μέσα σε περιβάλλον οικογενειακό αντί να προτάσσουμε την ιδρυματική μεταχείριση», τόνισε ο κ. Μόσχος.

Ο αριθμός των παιδιών που διαβιούν σε ιδρύματα ανέρχεται, σύμφωνα με καταγραφή που έχει ξεκινήσει ο Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στα 3.000. Εκτιμάται, δε, πως είναι μεγαλύτερος εάν συμπεριληφθεί και ο αριθμός των ανηλίκων που ζουν σε ιδρύματα λόγω φτώχειας...

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *