ροή ειδήσεων

44 εκατ. άνθρωποι στην Ευρώπη έχουν κάποιας μορφής αναπηρία



Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, η Eurostat παρέδωσε τα στοιχεία σχετικά με την...



οικονομική και κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην Ευρώπη των 28.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, περίπου 44 εκατομμύρια άνθρωποι, ηλικίας 15 έως 64 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρώπη των 28) έχουν κάποιας μορφής αναπηρία, που συχνά τους εμποδίζει να συμμετέχουν πλήρως στην κοινωνία και την οικονομία. Είτε στην αγορά εργασίας, στο εκπαιδευτικό σύστημα ή στους δείκτες της κοινωνικής ένταξης, η κατάσταση των ατόμων με αναπηρία στην Ευρώπη των 28 είναι λιγότερο ευνοϊκή από εκείνη των ατόμων δίχως αναπηρία. Τα άτομα με αναπηρία είχαν περιορισμένη πρόσβαση στην αγορά εργασίας στην Ευρώπη των 28 το 2011: ενώ το ποσοστό απασχόλησης των ατόμων ηλικίας 15 έως 64 ετών χωρίς αναπηρία ήταν 66,9%, το ποσοστό αυτό ήταν πολύ χαμηλότερο (47,3%) για τα άτομα με αναπηρία.
Παρόμοια κατάσταση για την πρόσβαση στην εκπαίδευση και τη διά βίου μάθηση στην Ευρώπη των 28: το ποσοστό συμμετοχής στην εκπαίδευση και την κατάρτιση των ατόμων χωρίς αναπηρία ηλικίας 25-64 ετών ήταν 9,8% το 2011, σε σύγκριση με 6,9% για τα άτομα με αναπηρία.
Το χάσμα που υπάρχει μεταξύ ατόμων με αναπηρία και των ατόμων δίχως αναπηρία ήταν επίσης αξιοσημείωτο για την κοινωνική ένταξη: μόλις πάνω από το 20% των ατόμων χωρίς αναπηρία σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω το 2011 και σε 21,4% το 2013, για τα άτομα με αναπηρία βρίσκονταν σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, το ποσοστό αυτό ανήλθε σε σχεδόν 30% για τα άτομα με αναπηρία (29,9%) το 2013.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *