ροή ειδήσεων

Δεκέμβρης μνήμης και οργής - 6 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου



Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου,... ο οποίος έπεσε νεκρός από το όπλο του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Το συμβάν είχε αποτελέσει αφορμή για σοβαρά επεισόδια σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Οι πορείες διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν τόσο το ίδιο βράδυ όσο και τις επόμενες ημέρες κατέληξαν σε μεγάλες υλικές καταστροφές σε δημόσια και ιδιωτικά κτήρια, καθώς και επιχειρήσεις.

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν σώμα με σώμα με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, μετατρέποντας σε πεδίο μάχης αρκετές συνοικίες στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στην Κομοτηνή, στον Βόλο, στη Ρόδο, στη Μυτιλήνη, στην Κέρκυρα και στο Αγρίνιο.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος συγκεντρώσεις και πορείες στη μνήμη του 16χρονου έχουν προγραμματιστεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να μη σημειωθούν εκτεταμένα επεισόδια.

Το χρονικό

Στις 6 Δεκεμβρίου στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου έπεσε νεκρός, περίπου στις 9.00 το βράδυ, ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έχοντας δεχτεί τα πυρά του ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ.

Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η οποία έδειξε ότι η σφαίρα διαπέρασε την καρδιά και σφηνώθηκε στον δέκατο θωρακικό σπόνδυλο.

Ύστερα από ενδελεχή έρευνα και μεταφορά της υπόθεσης στα δικαστήρια, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας έκρινε ένοχο τον δράστη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με άμεσο δόλο, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό (Οκτώβριος 2010). Η ποινή η οποία επιβλήθηκε στον ειδικό φρουρό που τράβηξε τη σκανδάλη ήταν η ισόβια κάθειρξη.

Στον ειδικό φρουρό Βασίλη Σαραλιώτη, ο οποίος βρισκόταν δίπλα στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δέκα ετών.

Υπενθυμίζεται πως η δίκη σε δεύτερο βαθμό (η οποία αναμενόταν να διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2014 ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας) αναβλήθηκε για τον Μάρτιο του 2015 λόγω αφενός της απεργιακής κινητοποίησης των δικαστικών υπαλλήλων και αφετέρου της απεργίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Δομοκού, που δεν επέτρεψαν τη μεταγωγή του Κορκονέα από τις Φυλακές στο κτήριο του Εφετείου Λαμίας, όπου θα συνεδρίαζε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων.

























Zougla.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/12/14 16:27

    Ρε κόφτε πια αυτό το παραμύθι. Ευκαιρία για τους αναρχικούς για να κάψουν πάλι την Αθήνα. Μια χώρα τρελοκομείο χωρίς αρχές, πυγμή και οράματα. Φοιτητές "δημοκράτες" ξυλοκοπούν πριτάνεις και καθηγητές, καίνε βιβλιοθήκες και εργαστήρια και μετά μιλάνε για δικαιώματα και ελευθερία του κόλου. Φυσικά το δικαίωμα του διπλανού να του σεβαστεί την δημόσια περιουσία που πλήρωνε τόσα χρόνια δεν την κοιτάζει κανείς. Είναι σαν αυτούς τους αλήτες τότε του Πολιτεχνείου που τώρα είναι κυβερνήτες αυτής της χώρας που καταστρέψανε...... οχλοκρατεία όπως τότε μετά τον Β.Π.Π. αντί να κοιτάξουμε να ορθοποδήσουμε από τα δεινά του πολέμου, οι μισοί Ελληναραδες πατριωτάρες σκότωναν τους άλλους μισούς για τα μάτια του Στάλιν....... χαμηλό πνευματικό επίπεδο, καφριλίκι και απύθμενη αμάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/12/14 16:44

    Ποιός μπορεί να μου απαντήσει γιατί όλα αυτά τα επαναστατόπουλα Γρηγορόπουλος Ρωμανός κλπ μένουν στην Κηφισιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *