ροή ειδήσεων

Ρόδος: Η οικιακή βοηθός ή οι συγγενείς πρέπει να κληρονομήσουν την αμύθητη περιουσία 91χρονης;



Σάλος με τη χρυσή διαθήκη Ροδίτισσας αριστοκράτισσας...

Μη έγκυρη θεωρήθηκε διαθήκη που άφηνε ακίνητα και καταθέσεις άνω του ενός εκατ.ευρώ στην οικιακή βοηθό - Μήνυση για απάτη κατέθεσαν σε βάρος της οικιακής βοηθού οι συγγενείς της 91χρονης γυναίκας

Στο δικαστήριο θα λυθούν τις επόμενες ημέρες οι διαφορές ανάμεσα στους συγγενείς της 91χρονης πάμπλουτης γυναίκας η οποία φαίνεται ότι αποφάσισε να κληροδοτήσει όλα της τα υπάρχοντα στην οικιακή βοηθό της, σύμφωνα με διαθήκη που παρουσίασε η οικιακή βοηθός της. Η πραγματογνωμοσύνη που έγινε πριν λίγες ημέρες κάνει λόγο για διαθήκη μη έγκυρη και ανέτρεψε τα δεδομένα, οδηγώντας τους συγγενείς της γυναίκας στην απόφαση να κάνουν μήνυση στην οικιακή βοηθό για απάτη.


Ποια ήταν η πάμπλουτη γηραιά αριστοκράτισσα της ΡόδουΗ 91χρονη γυναίκα ζούσε στη Ρόδο και εργαζόταν ως τμηματάρχης της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος για περισσότερα από 30 χρόνια. Ήταν μία γυναίκα με πολύ έντονη προσωπικότητα και ανώτερη μόρφωση η οποία δεν έκανε ποτέ οικογένεια. «Ήταν πολύ φιλική, ζεστή στις διαπροσωπικές της σχέσεις και είχε πολύ χιούμορ. Φανταστείτε δεν έκανε διαθήκη παρά το γεγονός ότι ήταν μεγάλη ηλικιακά διότι το θεωρούσε… γουσουζιά», θα σημειώσει ο δικηγόρος της Νικήτας Μπόλκας ο οποίος είχε τα τελευταία χρόνια αναπτύξει μία πολύ καλή σχέση μαζί της καθώς ήταν αυτός που διαχειριζόταν τις νομικές της υποθέσεις.

Όπως ο ίδιος θα επισημάνει παρά το γεγονός ότι είχε τεράστια περιουσία ποτέ δεν προκάλεσε με τον τρόπο ζωής της ούτε φερόταν αλαζονικά, αντίθετα, βοηθούσε διακριτικά όποιον νόμιζε ότι πραγματικά είχε την ανάγκη της. Η αριστοκράτισσα της Ρόδου είχε μία τεράστια περιουσία η οποία ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ σε καταθέσεις ενώ πολύ μεγάλη ήταν και η ακίνητη περιουσία την οποία είχε αποκτήσει.

Σύμφωνα με όσα λέει στο protothema.gr ο δικηγόρος της το κορυφαίο στέλεχος της τράπεζας όταν ήταν εν ζωή είχε αγοράσει πολλά ακίνητα όχι μόνο στη Ρόδο αλλά και την Αθήνα. Για την ακρίβεια κάνει λόγο για δύο κατοικίες στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, συνολικού εμβαδού άνω των 200 τετραγωνικών μέτρων, ένα προνομιακό ακίνητο σε πανοραμική πλαγιά στις παρυφές της πόλεως της Ρόδου και μια ακόμη κατοικία σε μια από τις κεντρικότερες συνοικίες της Αθήνας στη Μιχαλακοπούλου.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι στην περιουσία της 91χρονης συγκαταλέγονταν πολύτιμα αντικείμενα, κοσμήματα αμύθητης αξίας και πίνακες πανάκριβοι ζωγράφων του εξωτερικού αλλά και Ελλήνων καθώς η ίδια ήταν λάτρης της τέχνης και συνήθιζε να κάνει πολλά ταξίδια στο εξωτερικό και να επισκέπτεται πασίγνωστες γκαλερί τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Παρίσι. Άλλωστε ήταν μία γυναίκα που είχε ανατραφεί σε ένα αριστοκρατικό περιβάλλον με γονείς από «τζάκι» και με περιουσία αμύθητη ενώ βέβαια η ίδια πέραν της κλασσικής παιδείας που έλαβε με πιάνο, γαλλικά, γκουβερνάντες να την προσέχουν μέχρι την ενηλικίωσή της έκανε τη δική της επανάσταση και αρνούμενη να μπει στην κλασσική διαδικασία ενός γάμου προτίμησε να πάει κόντρα στη λογική της αριστοκρατίας και του κύκλου της οι οποίοι προέβλεπαν ότι εκείνη θα έκανε ένα πολύ πετυχημένο γάμο με κάποιον από τον κύκλο της. Η ίδια προτίμησε να μείνει τελικά μόνη της χωρίς να κάνει οικογένεια αφού περίμενε να ζήσει τον πραγματικό έρωτα ο οποίος δεν ήρθε ποτέ.

Η γνώση, η διάθεση για διεύρυνση των οριζόντων της την έκανε από πολύ μικρή να επιθυμεί να γυρίσει τον κόσμο και να έρχεται σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς. Αυτό και έκανε. Μεγάλη της πίκρα το ότι δεν κατάφερε να κάνει οικογένεια αν και αγαπούσε πολύ τα παιδιά. Είχε πολύ καλές σχέσεις ωστόσο με συγγενείς της οι οποίοι τη νοιάζονταν και την αγαπούσαν όπως υπογραμμίζει ο δικηγόρος της. «Σε αυτή τη λογική δε θα μπορούσε να αφήσει πουθενά αλλού την περιουσία της παρά μόνο στους συγγενείς της και όχι σε μία γυναίκα άγνωστη σε εκείνη», θα πει ο κ. Μπόλκας και θα περιγράψει τι ακριβώς συνέβη με το περιβόητο ιδιόχειρο σημείωμα που εμφανίστηκε από μία οικιακή βοηθό της σύμφωνα με το οποίο όπως εκείνη ισχυρίστηκε ήταν η χρυσή κληρονόμος της διαθήκης που άφηνε πίσω της η αριστοκράτισσα της Ρόδου όταν έφυγε από τη ζωή.

Το ιδιόχειρο σημείωμα και η οικιακή βοηθόςΣύμφωνα με όσα λέει στο protothema.gr o κ. Μπόλκας ένα χρόνο πριν η 91χρονη γυναίκα φύγει από τη ζωή την είχε πλησιάσει μία κυρία η οποία της ζήτησε δουλειά αναλαμβάνοντας να κάνει κάποια μικροθελήματα για λογαριασμό της καθώς η ίδια είχε και μία επιχείρηση μίνι μάρκετ στη γειτονιά δίπλα από το σπίτι της γυναίκας. Ήταν περίοδος κατά την οποία ο δικηγόρος της έβλεπε πολύ τακτικά την πελάτισσά του καθώς είχε αναπτυχθεί και μία πολύ καλή σχέση μεταξύ τους στην πορεία του χρόνου εξ ου και δεν την άκουσε ποτέ να καταφέρεται εναντίον συγγενών της για τους οποίους μάλιστα μιλούσε με τα καλύτερα λόγια πάντα όπως χαρακτηριστικά σημειώνει: «Ένα χρόνο μετά το θάνατό της εμφανίζεται η εν λόγω κυρία για τα θελήματα και προσκομίζει μια διαθήκη ιδιόγραφη σύμφωνα με την οποία η εκλιπούσα της άφηνε όλη την περιουσία της με σκοπό και σκεπτικό να αναλάβει να πληρώσει όλα τα έξοδα της κηδείας. Να σημειωθεί πως όλο το κείμενο είναι γραμμένο στη δημοτική που η 91χρονη γυναίκα δε γνώριζε καθώς διδάχθηκε και μεγάλωσε με την καθαρεύουσα. Δεύτερο σημείο που φυσικά πρέπει να σταθούμε είναι το γεγονός ότι το κείμενο είχε ορθογραφικά λάθη κάτι που δεν υπήρχε περίπτωση να συμβαίνει διότι εκείνη ήταν πάρα πολύ μορφωμένη γυναίκα και τρίτο σημείο ήταν το ότι το κείμενο έχει μονοτονικό σύστημα ενώ εκείνη έγραφε πάντα σε πολυτονικό», θα πει ο δικηγόρος της εκλιπούσης προσθέτοντας ότι στην κηδεία της γυναίκας υπήρχαν τέσσερα άτομα ενώ η συγκεκριμένη κυρία απουσίαζε. Όσο για τα έξοδα της κηδείας; Τα ανέλαβε η ΑΤΕ στην οποία η γυναίκα εργαζόταν για πάρα πολλά χρόνια ως υψηλά ιστάμενο στέλεχος».



Για απάτη κατηγορούν την οικιακή βοηθό οι συγγενείς της Ροδίτισσας κροίσου
Την ίδια ώρα οι συγγενείς της εκλιπούσης κατέθεσαν μήνυση εναντίον της οικιακής βοηθού την οποία κατηγορούν για πλαστογραφία, απάτη και υπεξαίρεση διακεκριμένης μορφής. «Εγώ θα παρίσταμαι ως συνήγορος πολιτικής αγωγής και εκπροσωπώ την οικογένεια της ηλικιωμένης. Έχει υπάρξει μια πρώτη πραγματογνωμοσύνη από παραγγελία του εισαγγελέα και το αποτέλεσμα αυτής είναι ότι η διαθήκη είναι πλαστή. Έκανα δικαστήριο στα πολιτικά δικαστήρια και μας επεστράφησαν τα σπίτια και αναμένουμε την κλήση της κυρίας Ανακρίτριας για τις τυχόν ποινικές ευθύνες που θα υπάρξουν και πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα δικαιωθούμε», καταλήγει ο κ. Νικήτας Μπόλκας.









Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *