ροή ειδήσεων

"Έσκασε" η ΑΝΕΚ



Η... τορπίλη στις μετοχές της ΑΝΕΚ, που πέρασαν (και αυτές) στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς...

Η πυροδότηση της τορπίλης, όπως αναφέρει το fpress - που πρώτο αποκάλυψε το πρόβλημα στην εταιρεία - δεν αφορά άμεσα στην ίδια την εταιρία αλλά τον μέτοχό της Sea Star Capital γεγονός που δείχνει ότι η δανειακή έκθεση που αφορά στη συγκεκριμένη ναυτιλιακή εταιρία είναι πολύ μεγαλύτερη και δεν αφορά αυτή καθαυτή την εταιρία καθώς ο μέτοχός της η Sea Star έχει δάνεια ύψους 128 εκ Ευρώ περίπου. Ειδικότερα η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε σε καταγγελία δανείου που είχε λάβει η μέτοχος της ΑΝΕΚ η Sea Star Capital με ενέχυρο τις μετοχές της εισηγμένης εταιρίας. Με τον τρόπο αυτό απέκτησε έμμεσα τον έλεγχο των δικαιωμάτων ψήφου επί 43.685.197 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας που αντιστοιχεί ποσοστό 23,5661 %. 

Συνολικά μετά από αυτή την κίνηση η τράπεζα κατέχει 24,6% των δικαιωμάτων ψήφου δεδομένου ότι είχε ήδη στο χαρτοφυλάκιό της ποσοστό της τάξεως του 1%. Ταυτόχρονα όμως πέρα από τις μετοχές της εισηγμένης η Τράπεζα στο πλαίσιο της καταγγελίας του δανείου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι απέκτησε και τα δικαιώματα ψήφου του 17,09% που κατέχει η Sea Star στην Hellenic Seaways.

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η Τράπεζα επιθυμεί να πάρει τις τύχες της εταιρίας στα χέρια της γεγονός που πλέον αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθεί συνολική λύση για την ΑΝΕΚ μέσω της συνένωσης δυνάμεων με την Attica Συμμετοχών με την οποία η κρητική εταιρία έχει ήδη συνεργασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sea Star είναι εισηγμένη στο ΧΑΚ και στο εξάμηνο της φετινής χρονιάς εμφάνισε ζημία 7,5 εκ Ευρώ. Στο εξάμηνο η εταιρία είχε αρνητική καθαρή θέση 81 εκ Ευρώ και δάνεια 127,9 εκ Ευρώ.

Βασικοί μέτοχοι της Sea Star είναι η Estragon Limited με 37,25%( συμφερόντων Γιάννη Βρδινογιάννη), η First European Retail Corp με 12,2% (συμφερόντων Βίκτωρα Ρέστη) και η easyGroup Holdings Limited με 5,5% (συμφερόντων Στέλιου Χατζηιωάννου).
ΝΙΚ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *