ροή ειδήσεων

Σε κατάσταση διάλυσης όλες οι Εφορίες!


Σχέδια επί χάρτου, και μάλιστα φτιαγμένα στο πόδι, είναι όλες οι κυβερνητικές εξαγγελίες... για αναδιοργάνωση του φορολογικού μηχανισμού, με τελευταία... καινοτομία τη σύσταση τεσσάρων Περιφερειακών Διευθύνσεων, για τις οποίες επελέγησαν μεν οι τέσσερις περιφερειάρχες, αλλά δεν έχει βρεθεί ο χώρος όπου θα στεγαστούν ούτε υπάρχει το προσωπικό που θα τις στελεχώσει αλλά και η απαραίτητη τεχνολογική υποδομή.

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα στις ΔΟΥ (Εφορίες), οι οποίες υπολειτουργούν παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι προϊστάμενοί τους.

Σε κάποιες ΔΟΥ, όπως του Ρεθύμνου, δεν υπάρχει προϊστάμενος Δικαστικού, δεν υπάρχει υποδιευθυντής, δεν υπάρχει επόπτης, και τρέχει και δεν φτάνει ο διευθυντής.

Στη Χαλκίδα η ΔΟΥ είναι χωρίς διευθυντή, στη ΦΑΕΕ Αθηνών χωρίς δύο υποδιευθυντές, στη Θήβα και στη Λαμία τα κενά είναι πολλά.

Πάνω από 100 είναι οι κενές θέσεις διευθυντών και υποδιευθυντών, ενώ κύμα φυγής για συνταξιοδότηση στελεχών με μεγάλη εμπειρία προκάλεσε το κόψιμο -κατόπιν εντολής της «τρόικας»- της «υπερβάλλουσας», ενός ποσού περίπου 300 με 400 ευρώ που παίρνουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών πέραν του μισθού.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που το Δημόσιο έχει ανάγκη από έσοδα, κάτι που επιβάλλει να λειτουργούν όλα ρολόι.

Αλλά οι αρμόδιοι υπουργοί δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους σε Εφορία για να δουν πώς λειτουργεί, να ακούσουν τα προβλήματα που υπάρχουν και να δώσουν λύσεις.

Ούτε έχουν ρωτήσει ποτέ τους φορολογουμένους που κάθονται ώρες στις ουρές για να εξυπηρετηθούν.

Αλλά τι ζητάμε τώρα...

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *