ροή ειδήσεων

Όταν οι γιατροί ξεχνούν εργαλεία μέσα στους ασθενείς…



Όλοι οι ασθενείς αναμένουν την καλύτερη δυνατή έκβαση...
ακόμη κι αν πρόκειται να υποβληθούν σε επέμβαση-ρουτίνας.


Αυτό που δεν περιμένoυν όμως σε καμία περίπτωση είναι να παραμείνει μέσα στο σώμα τους κάποιο από τα εργαλεία που χρησιμοποίησε ο γιατρός!

Δεν είναι λίγα τα καταγεγραμμένα περιστατικά "κατακράτησης χειρουργικού προϊόντος" (retained surgical items - RSI). Σύμφωνα με τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό The Joint Commission, τα περιστατικά στις ΗΠΑ είναι περίπου 1.500 σε ετήσια βάση!

Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρόκειται για τους ειδικούς σπόγγους που χρησιμοποιούνται για περιορισμό της αιμορραγίας. Ένα ξένο αντικείμενο μέσα στο σώμα μπορεί να προκαλέσει πόνο, λοίμωξη και άλλες επιπλοκές για την υγεία του ασθενούς.

1. Χειρουργικό γάντι παρέμεινε στο σώμα ασθενούς για 3 ημέρες μετά από υστερεκτομή



Η 42χρονη ασθενής άρχισε να νιώθει αδιαθεσία έπειτα από υστερεκτομή στην οποία υποβλήθηκε στο Νοσοκομείο Royal Derby του Ηνωμένου Βασιλείου. Τρεις ημέρες μετά, το σώμα της απέβαλε το γάντι όταν πήγε στην τουαλέτα. Βέβαια, η γυναίκα αντιμετώπισε και εκτενή αιμορραγία.

2. Λαβίδα μήκους 17 εκατοστών μετά από αφαίρεση χολής



Μια λαβίδα μήκους 17 εκατοστών παρέμεινε για τρεις μήνες στο σώμα μιας άτυχης πρώην νοσοκόμας έπειτα από λαπαροσκοπική επέμβαση αφαίρεσης χοληδόχου κύστης. Η 42χρονη πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Alexandra του Ρέντιτς, όμως μια ακτινογραφία λίγο καιρό αργότερα αποκάλυψε το ιατρικό σφάλμα.

3. Δύο πετσέτες μετά από επέμβαση στα νεφρά



Ένας άνδρας από το Οχάιο που έπασχε από καρκίνο στα νεφρά έλαβε αποζημίωση 275.000 δολαρίων, αφού οι γιατροί ξέχασαν μέσα στο σώμα του δύο πετσέτες κατά τη διάρκεια του χειρουργείου. Ο 47χρονος ασθενής ένιωθε δυσφορία και οι επακόλουθες εξετάσεις έδειξαν ότι είχαν παραμείνει μέσα στο σώμα του τα δύο κομμάτια ύφασμα, με διαστάσεις 35 × 27 το καθένα!

4. Χειρουργικό σφουγγάρι στο λεπτό έντερο



Τέσσερα ολόκληρα χρόνια πέρασαν μέχρι να διαπιστωθεί ότι το χειρουργικό σφουγγάρι είχε παραμείνει μέσα στο λεπτό έντερο της 56χρονης ασθενούς. Η γυναίκα αντιμετώπιζε οξύ πόνο, ναυτία και αφυδάτωση κάθε πρωί από τη μέρα που έκανε το χειρουργείο. Της είπαν ότι ήταν σοβαρής μορφής δυσκοιλιότητα, γαστρεντερική διαταραχή και διαταραχή της λειτουργίας των ωοθηκών έως ότου ανακαλυφθεί η πραγματική αιτία των συμπτωμάτων.

5. Χειρουργικό ψαλίδι



Ένα χειρουργικό ψαλίδι παρέμεινε για 12 ολόκληρα χρόνια μέσα στο σώμα ενός άτυχου άνδρα από το Καζακστάν. Ο 53χρονος αντιμετώπιζε έντονους πόνους στην κοιλιά από τότε που έκανε το χειρουργείο, δεν αναζήτησε όμως ιατρική βοήθεια για μεγάλο χρονικό διάστημα.



Πηγή: http://www.onmed.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *