ροή ειδήσεων

Τα Δωδεκάνησα και λαθρο-μετανάστες. Η Τήλος δεν αντέχει άλλο.



Η ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΗ (λαθρο) μεταναστευτική ροή σ' ολόκληρο το Ανατολικό Αιγαίο... αυξήθηκε το πρώτο 10μηνο του 2014 κατά— 352%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013 - και μάλιστα βαίνει αυξανόμενη!... Επίσης το 2014 αυξήθηκαν και οι συλλήψεις των «δουλεμ­πόρων (σε 197 από 70 που ήταν την προηγουμένη χρονιά!). Αυτά από επίσημα χείλη, του υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μ. Βαρβιτσιώτη... Όμως οι μικρές κοινωνίες των μικρονησιών μας, δεν μπορούν άλλο αυτήν την ξέφραγη κατάσταση...




Γι' αυτό και ο Δήμος Τήλου, προέβη στο ακόλουθο ψήφισμα:-Είναι γνωστό σε ολόκληρη την Ευρώπη τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνίατης Τήλου αντι­μετώπισε το τεράστιο κύμα των μεταναστών που κα­τέκλυσε το νησί μας και ειδικά κατά τους καλοκαι­ρινούς μήχ-ες. Έχουν γραφεί στον ελληνικό και ευ­ρωπαϊκό Τύπο, άρθρα που εξυμνούν την ευαισθησία και την προσφορά των ακριτών κατοίκων του νηοιού μας.
Η τελευταία άφιξη προσφύγων στο νησί μας (Κυριακή, 7.12.2014 στις 13.00), ξεπέρασε κάθε όριο αντοχής από πλευράς μας και θράσους από πλευράς διακι­νητών. Μπροστά στα έκπληκτα μάτια δημοτικού συμβούλου του Δήμου μας, ο οποίος εκείνην την στιγμή μαζί με το γιο του ευρισκόταν στον κόλπο Λουμπούδι με την βάρκα τους, ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με τουρκική σημαία άφησε το «ανθρώπινο εμπόρευμα» του και ανενόχλητο επέστρεφε στην Τουρκία. Παρ' όλο που ο δημοτικός σύμβουλος τηλεφώνησε στις αρμόδιες Αρχές, καταδίωξη δεν έγινε, εξ άλλου πώς ναγίνει, αφού το Λιμενικό δεν διαθέτει σκάφος για το γεγονός!
Επειδή η Τήλος ανήκει στην Ελληνική Επικράτεια, επειδή ως Έλληνες πολίτες φορολογούμεθα για την παροχή δημοσίων υπηρεσιών, επειδή δενεξαιρούμεθα από την στρατιωτική θητεία ως Έλληνες πολίτες, επειδή είμαστε και Ευρωπαίοι πολίτες, επειδή οι­κονομικά ο Δήμος Τήλου και οι κάτοικοι του δεν αν­τέχουν πλέον το κόστος φιλοξενίας των προσφύγων, επειδή πιστεύουμε και θέλουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβιώσεως για τους πρόσφυγες που καταφθάνουν στην Τήλο, επειδή θέλουμε ναδιαφυλάξουμε την υγεία των κατοίκων μας:
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ελληνική κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, να διαφυλάξουν την Δημόσια Υγεία των κατοίκων του νησιού μας, με την δημιουργία ενός οργανωμένου «Κέντρου Ανθρωπιστικής Βοήθειας» προς τοις πρό­σφυγες, στο οποίο οπωσδήποτε θα υπάρχει υγειονομική κάλυψη.
ΖΗΤΑΜΕ από το ελληνικό κράτος την στοιχειώδη φύλαξη του νησιού μας, από τις αρμόδιες αρχές, και ΖΗΤΑΜΕ από τα συναρμόδια υπουργεία, την οικο­νομική ενίσχυση του Δήμου Τήλου για την κάλυψη μέρους των δαπανών που προεκλήθησαν κατά την περισυλλογή και φιλοξενία των προσφύγων, δεδομένου ότι ο Δήμος μας εδώ και 29 μήνες δεν λαμβάνει Κεν­τρικούς Αυτοτελείς Πόρους»... Σημειώνω, ότι ο Δήμος έκαμε αίτημα να του παρα­χωρηθεί για τις ανάγκες προσωρινής στεγάσεως των προσφύγων ένα παλαιό στρατόπεδο, το οποίο ανήκει στην Εκκλησία αλλά αρνήθηκε ο... μητρόπολης Σύμης και Τήλου!
Αυτά, από κάποιους 600 ακρίτες μας...

του Γιώργου Λεκάκη
συγγραφέα-ερευνητή-δημοσιογράφου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/12/14 15:09

    Τι περιμένατε δηλαδή εκεί στην Tήλο;Να σας τους στέλνουν μετρημένους,η να σας κάνουν τηλεφωνικές κρατήσεις;
    Το κέντρο μεταναστών και όλος αυτός ο θόρυβος-διαφήμιση στα ΜΜΕ,λειτούργησε ως "ανοίξαμε και σας περιμένουμε".
    Για αυτό και μονο το λόγο έγινε γνωστό στους επιτήδειους που φέρνουν τους λαθρομετανάστες,ότι η Τήλος έχει γίνει πύλη εισόδου για αυτούς.
    Το να κανεις ένα κέντρο,που να φιλοξενεί όλους αυτούς τους ανθρώπους δεν είναι κακό,απεναντίας θα έλεγα.
    Το κακό σε αυτή τη περίπτωση είναι ότι η προχειρότητα με την οποια αντιμετωπίσατε το όλο θέμα,και αναφέρομαι στον Δήμο της Τήλου.
    Χωρίς καμια μελέτη,χωρίς κανένα συγχρονισμό,χωρίς λιμενικό,χωρίς γνώση,δεν έχετε ιδέα,πως να αντιμετωπίσετε έναν πιθανό φορέα του Εμπολα,χωρίς να έχετε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με κανένα υπουργείο,τι πήγατε να κάνετε;
    Πολύ φοβάμαι ότι το όλο θέμα το αντιμετωπίσατε ως διαφήμιση και μονο ,για το νησί σας,και για την υποτιθέμενη ανθρωπιά σας,όταν ο θάνατος του ένα είναι η ζωή του αλλου σε αυτό το νησί.
    Τόσο το θέμα των μεταναστών,όσο και παλαιότερα με το θέμα των γάμων με τους ομοφυλόφιλους,χρησιμοποιήθηκε καθαρά για διαφημιστικούς λόγους για το νησί και τίποτα παραπάνω.
    Ένας τόπος που θέλει πραγματικά να στηρίξη πονεμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές,προχωράει να κάνει μια σοβαρή και εμπεριστατομενη μελέτη,προκειμενου να δώσει στους ανθρώπους αυτούς το καλύτερο δυνατόν.
    Η προχειρότητα με την οποια αντιμετωπίσατε το θέμα αποδεικνύει τον πραγματικό λόγο όλης αυτής της ιστορίας,που δεν είναι άλλος από την διαφήμιση σας ως φιλάνθρωποι.
    Αναρωτιέμαι μάλιστα εάν εσείς οι ίδιοι το πιστεύετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *