ροή ειδήσεων

Μαύρη σοκολάτα: Ποια ευεργετικά μυστικά της δεν γνώριζες;;



Αμερικανοί ερευνητές τονίζουν την ευεργετική επίδραση της μαύρης σοκολάτας στην υγεία μας. ...
Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας.

Αναλυτικότερα, η μαύρη σοκολάτα περιέχει αρκετές αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως οι κατεχίνες, καθώς και φυτικές ίνες. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες της μαύρης σοκολάτας είναι 8 φορές περισσότερες από αυτές που βρέθηκε να έχει η φράουλα.
Η μαύρη σοκολάτα είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά αντικαταθλιπτικά, καθώς έχει παρατηρηθεί πως καταφέρνει αύξηση της σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Η κατανάλωση 40 γραμμαρίων μαύρης σοκολάτας, καθημερινά και για διάστημα 2 εβδομάδων βοηθάει αποδεδειγμένα στη βελτίωση της διάθεσης, όσων πάσχουν από έντονο άγχος.
Τα φλαβονοειδή που βρίσκονται στη σκούρα σοκολάτα, ρίχνουν την αρτηριακή πίεση, ενισχύουν την καλή κυκλοφορία του αίματος στην καρδιά και ενεργοποιούν την παραγωγή του νιτρικού οξειδίου, το οποίο παίζει βασικό ρόλο στο να είναι χαλαρές οι αρτηρίες και να κυκλοφορεί το αίμα εύκολα χωρίς προβλήματα σε αυτές.
Η μαύρη σοκολάτα και το συστατικό θεοβρωμίνη, που περιέχει, έχει την ικανότητα να χαλαρώνει το νεύρο που προκαλεί τον έντονο βήχα και να σας ανακουφίζει άμεσα από την ταλαιπωρία. Βρετανικές έρευνες έχουν δείξει, μάλιστα, πως το 60% των ασθενών που τους χορηγούνταν το συστατικό, ανακουφίζονταν άμεσα από το βήχα.
Μια καλή μαύρη σοκολάτα περιέχει κακάο σε ποσοστό μεγαλύτερο από 72% και το αναγράφει στην μπροστινή όψη της συσκευασίας. Γι’ αυτό θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με παραπλανητικούς τίτλους όπως «μαύρη σοκολάτα», «σοκολάτα υγείας», «dark», «noir» και να στρέψετε την προσοχή σας στο ποσοστό κακάο που περιέχει η σοκολάτα που θα επιλέξετε.
govastileto.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *