ροή ειδήσεων

Τέλος στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος με τα κερδισμένα δελτία τυχερών παιχνιδιών



ΦΡΕΝΟ ΣΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ
Ο αναδρομικός έλεγχος από την Επιτροπή Εποπτείας & Ελέγχου των Παιγνίων... (ΕΕΕΠ) και τη διοίκηση του ΟΠΑΠ, δείχνει πως είχε στηθεί μια φάμπρικα «ξεπλύματος» «μαύρου» χρήματος, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, μέσω των κερδισμένων δελτίων του.

Ενδεικτικό είναι όπως αναφέρει και η Καθημερινή πως ο ΟΠΑΠ έχει παράσχει βεβαίωση σε ένα φυσικό πρόσωπο που προσκόμισε περισσότερα από 9.500 δελτία του οργανισμού.

Αυτό συνέβη το 2010 όπου ο «υπερτυχερός» προσήλθε με 9.627 κερδισμένα δελτία. Την ίδια χρονιά επίσης, ένα άλλο φυσικό πρόσωπο προσκόμισε 9.369 κερδισμένα δελτία.

Στατιστικά, οι συγκεκριμένοι «υπερτυχεροί» κέρδιζαν κατά μέσο όρο περίπου 27 δελτία την ημέρα. Ο ρυθμός αυτός εμφάνισης κερδισμένων δελτίων σημαίνει ότι ο «υπερτυχερός» έπαιζε καθημερινά 110 έως 135 δελτία, με δεδομένο ότι στατιστικά κερδίζουν ένα στα τέσσερα έως πέντε δελτία. Μάλιστα επειδή είναι γνωστά το πρακτορείο, η ημερομηνία και η ώρα που αποπληρώνονταν τα συγκεκριμένα δελτία, φαίνεται ότι ο «υπερτυχερός» βρίσκονταν σχεδόν ταυτόχρονα στη Ρόδο και στη Φλώρινα...

Τα στοιχεία αυτά διαβιβάστηκαν στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και στο ΣΔΟΕ, «για τις κατά την κρίση τους και αρμοδιότητά τους ενέργειες». Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι:
Για το έτος 2010 εκδόθηκαν 39 βεβαιώσεις συνολικού ύψους 4,6 εκατ. ευρώ περιείχαν άνω των 1.000 δελτίων η κάθε μία.
Για το έτος 2011 εκδόθηκαν 33 βεβαιώσεις, συνολικού ύψους 4,6 εκατ. ευρώ, περιείχαν άνω των 1.000 δελτίων η κάθε μία, ενώ η πρώτη σε αριθμό δελτίων βεβαίωση περιείχε 7.898 δελτία και η δεύτερη 4.178.
Για το έτος 2012 εκδόθηκαν 19 βεβαιώσεις, συνολικού ύψους 1,54 εκατ. ευρώ περιείχαν άνω των 1.000 δελτίων η κάθε μία, ενώ η πρώτη σε αριθμό δελτίων βεβαίωση περιείχε 2.509 δελτία και η δεύτερη 2.489.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *