ροή ειδήσεων

Κρυολόγημα: Οι τροφές για να το ξεπεράσετε ταχύτερα



Όσο και αν προσπαθήσουμε να προστατευθούμε από το απλό κρυολόγημα ...

ή από κάποια ίωση, η αλήθεια είναι ότι και αυτόν το χειμώνα θα περάσουμε κάποιες μέρες με τα γνωστά συμπτώματα του βήχα, της καταρροής (συνάχι), του πονόλαιμου και του πυρετού.


Και μπορεί να υπάρχουν εξαιρετικά φάρμακα που μας βοηθούν να ξεπεράσουμε το κρυολόγημα, αλλά δεν βλάπτει να γνωρίζουμε τρόπους να βοηθήσουμε μόνοι μας τους εαυτούς μας και να θωρακίσουμε καλύτερα τον οργανισμό μας για να ξεπεράσει τα συμπτώματα.

Δείτε ποιες τροφές μπορείτε να καταναλώνετε σε περίπτωση κρυολογήματος ή ίωσης για να το ξεπεράσετε ταχύτερα:

Κοτόσουπα: Είναι θρεπτική και ενυδατική. Υπάρχουν επίσης κάποιες σημαντικές επιστημονικές αποδείξεις ότι η σούπα με κοτόπουλο μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων κρυολογήματος και έχει ήπια αντιφλεγμονώδη δράση. Έρευνες έχουν δείξει ότι η ζεστή κοτόσουπα μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα των μικροσκοπικών τριχών στις ρινικές διόδους (ρουθούνια) να προστατεύουν το σώμα από την εισαγωγή -μέσω της εισπνοής- βακτηρίων και ιών.

Σκόρδο: Μπορεί να αποτελέσει εξαιρετική προσθήκη ως μπαχαρικό σε τροφές όπως η σούπα. Έχει αντιμικροβιακές και ανοσοδιεγερτικές ιδιότητες και μπορεί να σας ανακουφίσει εν μέρει από τη ρινική συμφόρηση.

Τζίντζερ: Έχετε στομαχόπονο; Ναυτία; Το τζίντζερ είναι ιδανικό για να απαλύνει τα συμπτώματα αυτά. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φλεγμονής. Δοκιμάστε να το προσθέσετε τριμμένο ή σε μορφή σκόνης σε άλλες τροφές.

Ζεστό τσάι: Το πράσινο, το μαύρο και το τσάι oolong έχουν πολύ μεγάλη περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν κάθε νόσο. Ακόμα και η εισπνοή του ατμού από το ζεστό ποτήρι με το τσάι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της ρινικής συμφόρησης. Προσθέστε μια κουταλιά μέλι και λίγο χυμό λεμονιού για να καταπραΰνετε τον πονόλαιμο.

Μπανάνα: Οι μπανάνες αφομοιώνονται εύκολο από το στομάχι. Είναι τροφή που βοηθάει με συμπτώματα όπως ναυτία, έμετος και διάρροια, που συχνά συνοδεύουν τη γρίπη. Οι μπανάνες μαζί με το ρύζι, το μήλο και το φρυγανισμένο ψωμί, συνθέτουν την διατροφή BRAT (Banana, Rice, Apple, Toast), την οποία πολλοί γιατροί συστήνουν ως βασικό "όπλο" κατά την ανάρρωση επό τις στομαχικές διαταραχές και όταν πλέον το στομάχι είναι έτοιμο να υποδεχτεί και πάλι στερεές τροφές.

Χυμοί λαχανικών: Ένα ποτήρι από χυμό λαχανικών με χαμηλό νάτριο θα ενισχύσει άμεσα το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Είναι τροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά και θα σας κρατήσει ενυδατωμένους, κάτι που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεπεράσετε ταχύτερα τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Αν αναζητάτε κάτι πιο γλυκό, επιλέξτε φρέσκους χυμούς φρούτων.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *