ροή ειδήσεων

Συνελήφθησαν Αλβανοί που διακινούσαν κοκαΐνη στη Ρόδο


Εξαρθρώθηκε ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών...
του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, τριμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών (κοκαΐνης), στο νησί της Ρόδου.

Πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα στο όποιο συμμετείχαν τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 24, 33 και 35 ετών, από τους οποίους οι δυο πρώτοι συνελήφθηκαν, ενώ ο τρίτος αναζητείται.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά στα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της προμήθειας-αποθήκευσης-διακίνησης ναρκωτικών, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της παράνομης διαμονής στη χώρα και της αντίστασης.

Επιπλέον, στην υπόθεση εμπλέκονται και δυο ημεδαποί ηλικίας 29 και 33 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για αγορά ναρκωτικών ουσιών.

Η εξάρθρωση της οργάνωσης είναι απότοκος μεθοδικής αστυνομικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια διερεύνησης της εγκληματικής της δράσης.

Όπως εξακριβώθηκε, ο 35χρονος Αλβανός, έχοντας αρχηγικό ρόλο, είχε συστήσει τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2014 εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους στην οποία είχαν ενταθεί οι δυο ομοεθνείς του με σκοπό τη την προμήθεια, διακίνηση και περαιτέρω διάθεση ποσοτήτων κοκαΐνης σε τοξικομανείς, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Αναλυτικότερα, ο 35χρονος εξασφάλιζε την προμήθεια των ναρκωτικών και συντόνιζε τη δραστηριότητα των δυο ομοεθνών του, που είχαν αναλάβει τη φύλαξη-αποθήκευση και διακίνηση τους.

Ως προς την εμπλοκή των δυο ημεδαπών στην υπόθεση εξακριβώθηκε ότι, κατά τον τελευταίο μήνα είχαν πραγματοποιήσει επανειλημμένως συναλλαγές αγοράς ποσοτήτων κοκαΐνης από τους Αλβανούς.

Αναφορικά με τη σύλληψη των κατηγορουμένων, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που έγινε χθες (22.12.2014) το βράδυ εντοπίστηκε ο 33χρονος σε αγροτεμάχιο στο Φαληράκι της Ρόδου που χρησιμοποιούσε ως «καβάτζα» για απόκρυψη στο έδαφος συσκευασιών «φιξάκια» που περιείχαν κοκαΐνη.

Παράλληλα, εντοπίστηκε και συνελήφθη στην ίδια ευρύτερη περιοχή και ο 24χρονος, στην κατοικία του οποίου βρέθηκαν συσκευασίες με ποσότητες κοκαΐνης έτοιμες προς διάθεση.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν κατασχέθηκαν:

• 177,7 γραμμάρια κοκαΐνης σε 45 πλαστικές συσκευασίες
• 2 κινητά τηλέφωνα
• 4.035 ευρώ

Σημειώνεται ότι, ο 33χρονος δράστης αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψη του, επιχειρώντας να διαφύγει. Επιπλέον πρόεκυψε ότι διέμενε παράνομα στη χώρα μας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *